Okul Yolunda Taş Deposu

Gemlik Odun Depoları bölgesinde, Roda Okuluna giden yolda yapılan çalışma, çevrede yaşayanların ve velilerin tepkisini çekti. İşletmeci tarafından çevrilen Roda İmam Hatip Okuluna giden yolun üzerinde bulunan arsada, taş depolama, hafriyat ve iş makineleriyle taş kırım faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Yapılan tehlikeli ve sağlığa uygun olmayan işlem ile alakalı, çok sayıda şikâyet bulunuyor. Bölgede yaşayanlar ve çocuklarını Roda İmam Hatip Lisesine gönderen veliler ise okul yolunda yürütülen faaliyete nasıl ses çıkarılmadığına anlam veremiyor.

KONUT ALANINDA YAPILAMAZ

Bölgenin konut alanında yer aldığı kaydedilirken, çevresinde hali hazırda yerleşimin de bulunuyor. Konut alanlarında benzer depolama yapılamayacağı gibi, konut dışı kentsel çalışma alanlarında bile, taş depolama ve benzeri faaliyetlere izin verilmesinin söz konusu olmadığı kaydedildi. Tüm bunlara rağmen, işletmenin taş – hafriyat depolama ve kırım faaliyetlerini nasıl gerçekleştirebildiği merak konusu oldu.

DAHA ÖNCE ŞİKÂYET EDİLDİ

Taş depolama ve hafriyat sahasının daha önce şikâyet edildiği bölgede yaşayanlar tarafından dile getirildi. İnşaatların zemin iyileştirmesi ve temel dolgusunda kullanılan taşların temin edildiği ocakta sürdürülen faaliyetlerin nasıl ruhsatlandırıldığı, okul yolu üzerinde ve konut alanında bulunan inşaata nasıl çalışma izni verildiği, verilmediyse bugüne kadar neden durdurulmadığı merak konusu oldu.

İŞLEM YAPILDI MI? 

Yasanın açık hükümlerine rağmen, taş depolama sahasında bugüne kadar herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı da merak konusu oldu. Gün itibariyle de faaliyetlerine devam eden işletmenin akıbeti de, ayrıca merak ediliyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.