Doktor Sevilmiş’e Hastanede Tören

  Gemlik’te geçtiğimiz Pazar günü geçirdiği beyin kanaması sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dr. Faruk  Kemal Sevilmiş  Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi’nde yapılan törenle Samsun’a uğurlandı. Hastane bahçesinde yapılan törene  Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş,İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, CHP İlçe Başkanı Cemil Acar, MHP İlçe yöneticileri,  Hastane başhekimi Op.Dr.Şahmeran Çelenkoğlu, İlçe Emniyet müdürü Abdulkadir Yüce, AKParti eski ilçe başkanı Zafer Işık,  CHP Eski İlçe Başkanı Mehmet Sertaslan ve çok sayıda mesai arkadaşıyla sevenleri  ve tedavi ettiği hastalar gözyaşları içinde katıldı

  Hastane eski başhekimi Op.Dr.Mehmet Küçükkeçe yaptığı kısa konuşmasında, “2001 yılında Gemlik’te göreve başlayan ve hayatı boyunca organ naklinin faydalarını ailesine ve hastalarına anlatan doktorun diyaliz servisinin kurulmasında da önemli rol oynadığını” ifade etti.

  İlçe müftüsü Dr.Mehmet Reşat Şavlı’nın duası ve helallik almasının ardından doktorun cenazesi gözyaşları arasında cenaze aracına konuldu.

   2001 – 2008 yılları arasında Devlet Hastanesi Diyaliz Bölümü kurulmasında öncelik eden ve yaklaşık 15 yıldır Gemlik’te çeşitli hastane ve sağlık ocaklarında görev alan Sevilmiş’in cenazesi Cumartesi günü Samsun Merkez Camii’nde yapılacak cenaze töreninin ardından Tekke Köy ilçesi Sepetçiler mezarlığana defnedilecek

  Öte yandan evli ve iki kız çocuğu sahibi olan Doktor Sevilmiş’in vefatının ardından ailesi organlarını bağışlayarak organ nakli için bekleyen 3 hastaya ümit oldu. Beyin ölümü gerçekleşen Doktor Sevilmiş’in karaciğeri Bursa’da bulunan özel bir hastaneye sevk edilirken, bir böbreği Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine diğeri Sağlık Bakanlığı tarafından bulunacak uygun hastaya nakledilecek.




Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.