Özcanbaz; Başbakan mı haklı, Belediye Başkanı mı?

MHP Gemlik İlçe Yönetimi, yeni seçilen Gemlik Karadenizliler Derneği Başkanı Yusuf Güngör Al ve yönetimini ziyaret etti. Özcanbaz konuşmasında Başbakan ve Belediye Başkanının çeliştiğini söyleyerek dikkatleri üzerine çekti.

YÜZ BİNLİK PLANLARI KHK ÖNCESİNDE SORDUK

MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz hayırlı olsun konuşmalarının ardından KHK ve Gemlik’in taşınma söylemi konusuna değindi. Özcanbaz; ‘’Biz Kuzey İmar Planları ve seçili bir bölgenin imara açılması için üç parti birlikte Ankara’ya gitmiştik. Bugün ise farklı bir algı meydana geldi.

Biz 1/100.000’lik planlar ile alakalı endişemizi dile getirerek Gemlik Belediye Meclisine dilekçe vermiştik. Bugün, konunun daha önemli olduğun u anlıyoruz. Biz Gemlik’in depolama olarak planlandığı endişelerini çok zamandır yaşıyorduk, çıkan KHK, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın söylemi bu endişelerimizi artırdı.

BAŞBAKAN MI HAKLI, BELEDİYE BAŞKANI MI?

KHK’da çıkan karar endişe veriyor, ucu açık bir söylem. Konu ile alakalı Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Gemlik’i taşıyacağız diyor, riskli alandan bahsediyor. İsmail Aydın, Refik Yılmaz’ın altı yıldır konunun peşinde olduğunu ve verdiği raporla dehşehe düştüğünü belirtiyor. Bakan Özhaseki Gemlik’in riskli alandan taşınacağını söylüyor. Başbakan Yardımcısı Akdağ da Gemlik’i taşıyacağız dedi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım ‘’Gemlik’i riskli bölgeden, güvenli bölgeye nakledeceğiz’’ diyor. Refik Yılmaz ise tam tersini söyleyerek dönüşüm yapacaklarını dile getiriyor. Hangisine inanmamız gerekiyor?’’ dedi. Özcanbaz ilerleyen günlerde, konu ile alakalı değerlendirmelerini sunacağını dile getirdi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.