KHK TOPLANTISI ÇARŞAMBA GÜNÜ

Gemlik’i ilgilendiren 696 sayılı KHK’nın Geçici 25. Maddesi ile alakalı Gemlik’in farklı kesimleri program düzenleyecek. Gemlik Müteahhitler Derneği koordinatörlüğünde düzenlenecek olan toplantı öncesinde bilgilendirme yapılırken, Çarşamba günü yapılacak programa hemen her kesimden destek sağlanacağı gözlendi.

Komisyon Başkanlığını Hamza Aygün’ün yaptığı toplantı Atatepe’de gerçekleştirildi. Toplantıya Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, SP İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, CHP adına Mehmet Uğur Sertaslan, GTSO Başkanı Kemal Akıt, Dernek, kurum, STK, spor kulübü başkanları, tarım kurumlarının temsilcileri katıldı.

AYGÜN; EN DOĞRUDU BİLİMSEL DEĞERLENDİRME

Toplantıda ilk sözü alan Hamza Aygün; ‘’Yerinde dönüşüm mü, yoksa yukarıda alternatif oluşturmak mı? Bence an doğrusu bilimsel değerlendirme olacaktır. Kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı, Başsavcımızı, Emniyet Müdürümüzü ve Jandarma Komutanımızı ziyaret ettik. Kendilerinden olumlu cevaplar aldık.

KHK ve açıklamaların ardından ortalık biraz karıştı. Bizler önce durulmasını bekledik. Kararlaştırdık, Toplumun kanaat önderi olan sizlerle görüştük, Çarşamba günü toplantı düzenlemeye karar verdik. Yanlış anlaşılmalar, eğer yanlış anlaşılmaysa bunları düzeltmek istiyoruz. Hiçbir kurum veya kişiyi yıpratmak istemiyoruz’’ dedi.

İSLAM; TOPLUMUMUZ UYGUN GÖRMELİ

Ardından Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam söz aldı. İslam; ‘’Bir şehri alıp, bir yerden başka yere götürmek söz konusu değildir. Toplumuzun uygun görmeyeceği bir konuyu da, gündeme almayacağız’’ dedi.

ÖZCANBAZ; 100 BİNLİK PLANLAR ÇELİŞKİLİ

MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz ise; ‘’Biz henüz KHK gündemde yokken Gemlik’in 1/100.000’lik planlarını istedik. 2013’ten onaylanmayan planları bizlere gönderdiler. Üzerine araştırma yaptık ve 2015 planlarını bulduk. Bunlar da onaylanmamış ve komisyonda. Bu planda Gemlik’in iç bölümü depolama alanı.

Planlar gibi açıklamalar da çelişkili. Genel basın yanlış anlatıyor diyordu, görüyoruz ki Edirne’de bile Başbakan Gemlik’i anarken nakledilecek diyor. Belediye Başkanımız ise dönüşecek diyor. Önce bir söylem birlikteliği sağlanmalı’’ şeklinde konuştu.

SERTASLAN; KONTROLSÜZ NÜFUS ARTIŞI OLUR

CHP adına söz alan Uğur Sertaslan ise; ‘’Mesele bellidir afet riski var. 99 öncesi binaların incelenmesi gerekir. Öncelikle Gemlik Belediyesinde Kentsel Dönüşüm birimi kurulmalı. Eğer planlama doğru yapılmazsa, kontrolsüz nüfus artışı ile karşılaşırız.  Bu alanların imara açılmasının Gemlik’te yaşayanlara fazla faydası olmaz, nüfus artışının önünü açar’’ dedi.

GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir konuyu ticari olarak da değerlendirilirken, uzmanlar tarafından da değerlendirmelerin yapılacağı Çarşamba günkü toplantıyı olumlu bulduklarını dile getirdi. Farklı meslek dallarını da etkileyen KHK ile alakalı ortak hareketin katkısının olacağını da vurguladı.

Ardından söz alan GTSO Başkanı Kemal Akıt; ‘’KHK ile alakalı Gemlik’in yeni imar alanlarının açılmasına yönelik çalışma güzel olsa da, yanlış anlama veya yanlış anlatılma konusu Gemlik’e önemli zarar verdi. Bu konuya açıklık getirmeli, Gemlik’in tıkanan ticari hayatını rahatlatacak sonuçlar elde etmeliyiz’’ dedi.

Toplantının devamında, katılımcılar sırayla söz alırken, asıl değerlendirmenin Çarşamba günü Saat: 17.00’ de Bütünler Düğün Salonunda yapılacağı kaydedildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.