Gemlik Zeytin Koop alımları kapatıyor

GEMLİK ZEYTİN KOOPERATİFİ BU ÇARŞAMBA ÜRÜN ALIM KAMPANYASINI KAPATIYOR…

S.S.72 Sayılı Gemlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi 2017/2018 Ürün alım kampanyasını 26 Ekim 2017 Perşembe günü açmıştı. Ancak bölgede zeytin hasadın da sona gelinmesi nedeniyle bu hafta 10 Ocak 2018 Çarşamba Günü mesai bitiminde ürün alım kampanyası sonlanacak.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan Kooperatif Başkanı İbrahim Demir; 2017/2018 Ürün alım kampanyasını ortak taleplerine istinaden ekim ayında başlattıklarını, yaklaşık 80 günlük bir sezona denk gelen kampanya olduğunu,  bölgede rekoltenin yüksek olduğunu ancak tüccarın çok olduğunu yinede ortağın kooperatifine sahip çıkarak rekoltesinin %92 sini doldurduğunu bu bağlamda da kooperatifin stok sıkıntısının olmadığını, bugüne kadar 2.735 Ton 15.600.000,00 TL tutarında ürün alındığını, 10.655.000,00 TL’ nin de Birliğimizin belirlemiş olduğu ödeme takvimine göre her Perşembe ortaklarımızın Ziraat Bankasındaki hesaplarına ödendiğini, kalan %20’lik kısmında kampanyamızın kapanış dan sonra belirleneceğini dile getirdi.

Öte yandan 2.966 Ton toplam rekolte alındığını söyleyen başkan Demir, rekolte miktarının da yaklaşık % 85’lik kısmını depolara stok olarak koyulduğunu söyledi, 2.861 Ortağın rekolte beyannamesi verdiği bu yıl 2.485 ortak kooperatife ürün teslimatında bulundu, bu da % 87’lik bir dilimin kooperatif ile cari ilişki içerisinde olduğunu gösteriyor dedi.

HASAT BİTTİ BAKIM BAŞLIYOR…

Zeytin hasadının sona ermesi ile beraber zeytinlerin bakımına ve gübrelenmesine başlanıyor. Zeytin ağacı yılın neredeyse 12 ayında da bakım ve ilgi isteyen ender meyve ağaçlarından biridir. Kış aylarında don tehlikesine karşı bakırlı ve kireçle mücadele, yine ocak ve şubat aylarında kök gübresi, daha sonra budama, ilaçlama, yerlerin tımarı vs. derken yılın 12 ayında da ilgi isteyen, emek isteyen bir meyve ağacı, bu bağlamda; Gemlik zeytin kooperatifi de ortaklarına gübre ve ilaç konusunda ortak başına belirlenen kredi limiti dahilinde ayni olarak kredi kullandırmakta ve ortaklarına ürün hasadına vadeli gübre ve ilaç vermekte.

Gemlik Zeytin Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demir’den aldığımız bilgiye göre ortakların kredi limitleri hazır, gübre talepleri toplanmaya başlandı, araç bazlı siparişler tamamlandığında ortaklara her yıl olduğu gibi bu yılda gübreleri teslim edilecek.

Başkan Demir; Ortaklarımızın gübre taleplerini bu yılda karşılayacağız. Gübre için bu yıl ortak başına en az 1.300 TL.sı olmak üzere ortakların üç ürün alım kampanyasında teslim ettikleri ürünlerin üçe bölünerek elde edilen ortalama kg başına 1 TL verilmek koşulu ile hesaplandığını, aynı zamanda iş yılları bazında rekoltelerini % 50 ve üzeri tutturan ortaklara da ilave yıl başına 100 TL.sı eklenerek limitlerin hesaplandığını söyledi. Buna göre gübre talebinde bulunacak ortaklarımızın kooperatifimize 1 kefil ile gelerek senetlerini yapabileceklerini söyledi.

Başkan; Görüldüğü üzere kooperatif olarak kampanyamız biter bitmez ortaklarımızın ihtiyaçları için çalışma içerisine girdik. Gönlümüz ister ki tüm ortaklarımız rekolte beyannamesi versin, ürün teslim etsin ve Kooperatifimiz ile Birliğimiz imkanlarından azami derecede faydalansın, tabi buda kooperatife sahip çıkmakla oluyor. Ümidim bundan sonraki yıllarda ortakların daha da bilinçli bir şekilde kooperatifinin yanında yer almasıdır dedi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.