Gemlik Taşınmıyor

Gemlik Belediyesi öncülüğünde düzenlenen, Gemlik Belediyesi yönetimi ile Gemlik halkının karşılıklı soru cevap imkânı bulduğu programın ikincisi yapıldı. Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda yapılan toplantıya Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkan Yardımcıları, GTSO Başkanı Kemal Akıt, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, STK, dernek ve kurum temsilcileri, inşaat sektöründen isimler ve vatandaşlar katıldı.

YILMAZ; ‘’NAKİL DEĞİL, DÖNÜŞÜM’’

Programda ilk sözü alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Orman Bakanlığımızın geçtiğimiz haftaki programından dolayı Cuma toplantımızı iptal etmek zorunda kaldık. Cuma veya Cumartesi de temel atma töreni olacağından, toplantıyı bugüne aldık. Öncelikle belirtmem gerekir ki, Ulusal Medyanın anlattığı gibi Gemlik taşınmıyor, dönüşüyor. Kararnamedeki ‘’Nakil’’ sözcüğü, dönüşüm anlamına geliyor.

Kamuoyunun bir kısmı, Gemlik’in merkezinde depolama alanı olacak söylentisini yaydı. Öyle bir şey yok, Gemlik’in merkezi depolama alanı olmayacak. Zaten Engürü bölgesinde depolama imar planlarımız var. Burada yapılacak olan depolama yeterli bulunmazsa da, Askeri Haranın bulunduğu bölüm depolamaya açılabilir. Bilindiği gibi bu bölgede özel eğitimli köpek ve atlar eğitiliyor. Bunlar Karacabey tarafından da eğitilebilir.

YERİNDE DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

Yerinde dönüşümün de önünü açıyoruz. Burada çıkacak mülkiyet sorunları ile alakalı Gemlik Belediyesi müdahil olacak. Gemlik’te dönüşüm zaten başladı. Eski Gemlik Lisesi, tarım ile alakalı kurumların yeni binaları, liman başkanlığı gibi pek çok kurum yeni binasına geçti.

Konutları yapmayı planladığımız alanla alakalı dağın başı eleştirileri var. Konut olarak düşündüğümüz bölge, Kuzey Planlarımızın hemen üst bölümünde deniz gören binalar yapacağız. 350 – 400 Bin TL’lik değerli daireler olacak’’ dedi.

SERTASLAN; DÖNÜŞÜM BİLİMLE TARTIŞILMALI

Toplantıda söz alan CHP aday adayı Mehmet Uğur Sertaslan; ‘’Çok başka bir açıklama bekliyordum. Kontrolsüz bir coşku ile Gemlik’i düşürdüğü durum sonrası, hatasını kabul ederek başlamasını beklerdik. Dönüşüm siyasilerin değil bilim adamlarının işidir. Dört mahallede çalışma yapıldı mı bilemiyorum. Ama istediğimiz, araştırma yaptıktan sonra, yeni imara açılacak alanların yapılaşması yönündedir’’ dedi.

Önceki dönem Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ise; ‘’Uğur Sertaslan ve Mehmet Emin Özcanbaz ile birlikte, Ankara’yı ziyaret ettik. Üç siyasi parti, Gemlik’in sorunlarını birlikte dile getirdik. Kuzey Anadolu Fay hattının varlığını kimse inkar etmiyor. Çalışmalarımızı da bu yönde yapmalı ve birlikte hareket etmeliyiz’’ şeklinde konuştu.

ÖZCANBAZ; EN YETKİLİ AĞIZDAN AÇIKLAMA YAPILMALI

Ardından söz alan MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz; ‘’Riskli yapı mı, riskli bina mı? Öncelikle bunu çözmeliyiz. Başbakan farklı konuşuyor, Belediye Başkanı farklı konuşuyor. Eleştirmek muhalefet olarak bizim işimize gelir ama çözüm bulmamız lazım. Biz ne kadar ‘taşınmayacak’ desek de, ilk gün yaratılan havanın etkisi sürüyor. Buradaki çözüm, en yetkili ağızdan, ‘Gemlik Taşınmayacak’ açıklamasının yapılmasıdır’’ dedi.

Önceki dönem MHP İlçe Başkanı Osman Durdu ise, Başbakan Binali Yıldırım’ın Edirne’de yaptığı konuşmayı dinleterek; ‘’Bu işin siyasi sorumluluğu yerel iktidardadır. Gemlik’i düşürdüğü durumdan dolayı istifa düşünüyor musunuz?’’ sorusunu yöneltti.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, Binali Yıldırım’ın sözlerinden dönüşümü anladıklarını ve riskli binaların dönüşümünün anlaşılabileceğini belirterek, orman bakanlığının da kendileri ile sürekli irtibatta olduğunun altını çizdi.

Toplantının bir bölümünde, Gemlik MAG’dan tepkiler gelirken, salonun bir kısmı da yönetimi eleştirdi. Bilgi kirliliğinin vatandaşı ve özellikle inşaat sektörü ile alakalı kişileri gerdiği gözlenirken, çözüm adına toplantıların devam edeceği düşünülüyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.