Gemlik’e Filistin’den kardeş şehir – Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Belediye Meclisi Ocak Ay’ı ikinci oturumu Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda dikkat çeken karar ise Gemlik’e Filistin’den kardeş şehir önerisinin kabulüydü.

Doğrudan maddelerin görüşüldüğü oturumda, otopark ücretlerinin artırılması ile konu gündeme alındı. 5 Bin TL olan otopark ücretlerine komisyon cüzi bir zam yapma kararı alırken, zam yapılmadan geçmesi önerildi. Konu ile alakalı söz alan Galip Gür; ‘’Geçmişte hesaplanırken de uyarmıştık. Şimdi zam olmamasını anlayamadık’’ dedi. Konu ile alakalı söz alan Ak Parti üyesi Ömer Uslu; ‘’daha önce üç daireye bir otopark düşerken, geçtiğimiz yıl bunu daire başına otoparka çevirdik, zaten üç kat zam yapılmış oldu’’ dedi. Öneri, CHP’nin ret oyuna karşı oy çokluğu ile kabul gördü.

Kumla’da bulunan belediye binasının bir bölümüne 112, diğer bölümüne ise müftülük için lojman yapılması görüşüldü. CHP’li Galip Gür; Sağlıkla alakalı doktor getirmek sizin elinizde değil mi?’’ sorusunu yönetti. Yılmaz, Türkiye’de doktor eksiği olduğunu, denediklerini bu esnada binanın boş çürümesinin manasız olduğunu söyledi. Öner CHP’nin ret oyuna karşı oy çokluğu ile kabul gördü.

FİLİSTİN’DEN KARDEŞ ŞEHİR

Geçtiğimiz mecliste önerilen, Filistin’den bir ilçe veya beldenin Gemlik ile kardeş şehir olması talebi, ilgili kurumlara iletildi. Büyükşehir aracılığıyla talep edildiğini belirten meclis üyesi Ercan Barutçuoğlu, büyük elçilik ve dış işleri ile de uygun olacak bölge ile alakalı görüşmeler yapılacağını, uygun yeri onların belirlemesinin daha mantıklı olduğunu kaydetti. Öneri oybirliği ile kabul edildi.

Meclisin sonunda söz alan CHP’li üye Galip Gür; ‘’Kent Konseyi tarafından düzenlenen Gemlik Zeytini Festivali’ndeki harcamanın detaylarını istemiştik. Üç aydır gelmedi. Bizim önerilerimiz dikkate alınmıyor mu?’’ sorusunu sordu. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz denetim komisyonu raporunda incelenebileceğini hatırlatarak, geciktiren müdüre de hesap soracağını söyledi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.