Muhammet Çiftçi; Çözüm Bekliyoruz

Geçtiğimiz aylarda yaşanan talihsiz olayla gündeme gelen Muhammet Çiftçi, sorunlarının hala çözülmediğini dile getirdi.

Çiftçi yaptığı yazılı açıklamada; ‘’1998’den 2018 yılına kadar 20 yıl geçti ama hala ocak ruhsatımı alamadım. Ocak ruhsatının bölünme yasası maden dairesinden 2005 yılında çıkmıştır. Ocak ruhsatının devri noter satışında yazıyor. Madem devredilmeyecek neden yazıldı? Aydın Akovalıgil’in tanığı olan Mahmut Solaksubaşı, kendinde hak görüp, ruhsat devrini Akovalıgil’e verdirtmiyor.

Satışa tanıklık eden Kemal Akıt, İhsan Ateşli, Refik Yılmaz ve Kaan Dimili bizim ruhsat konusunda haklı olduğumuzu beyan ederken, Mahmut Solaksubaşı neden doğruyu söylemiyor? Aydın Akovalıgil’in maden dairesi, vergi ve sigorta borçlarından dolayı işletmemiz duruyor. Bizim ne suçumuz var? Bizim istediğimiz, son kuruşuna kadar ödeme yaptığımız ruhsatımızdır. Daha önce Kani Kaptan ve Erdam Kaptan’dan aldığımız yerlerde herhangi bir sorun yaşamadık.

Savcılıkta yürütülen uzlaştırma dosyamızda ifademizi verdik. Ruhsat devrinin yapılması durumunda uzlaşma ve anlaşmaya hazırız. Üç aydır çözüm arayışında bulunmadılar. Herkes bize hak veriyor ama bu durum bizim mağduriyetimizi gidermiyor. Ay sonuna kadar ruhsatımızın verilmesini istiyoruz. Bu tarihe kadar devir yapılmazsa kendilerini Allah’a havale ediyoruz’’ dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.