TOKİ’den Gemlik’e İlk Temel

Gemlik’te Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ilk temel Cumartesi günü atılıyor.

Gemlik’te yeni yapılan Devlet Hastanesi yanında 224 daire ve 12 dükkandan oluşan ilk etap TOKİ inşaatı Gemlik’i tepeden gören yeni bir cazibe merkezi olacak.

Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek olan Temel atma programı ile alakalı bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “aynı bölgede Gemlik Belediyesi olarak kendi imkanlarımızla 1400 daire yapıyoruz. Bu dairelerin kaba inşaatı tamamlanmak üzere. Gemlik’te Belediyemize hali hazırda 17 binin üzerinde konut müracaatı var. Bunlar göz önüne alındığında ilçemizin konut ihtiyacı da ortaya çıkıyor. Bizler yerel yöneticiler olarak şehrimizin önünü açan ve ilçeye vizyon katacak olan projelerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son KHK ile ilçemizde doğan konut ihtiyacına cevap verecek olan Cumhuriyet Mahallesinin üst kısımlarının imara açılacak olması ve buraların planlanması ile dönüşümde hız kazanacak. Bu alan Gemlik’in dönüşümüne ve konut ihtiyacına da cevap verecek. Bu alanda dönüşüm çalışmaları  aralıksız devam ederken, bir yandan da projelendirilmiş toplu konut üretimimiz hem Gemlik Belediyesi, hemde Toplu Konut Dairesi tarafından sürdürülüyor” dedi.

Yılmaz, temeli atılacak olan konutların bir kısmı Cumhuriyet Mahallesinde hasar gördüğü için yıkılan Evko sitesi sakinlerine, bir kısmı Kayhan Mahallesinde tarihi sur duvarı üzerine olan ve yıkılan dairelerin hak sahiplerine, geriye kalanlar ise Gemlik’te evi olmayan ve dar gelirili hemşerihilerimize kira öder gibi düşük taksitlerle verilecek, Gemlik’li hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Açılışa Çavuşoğlu’nun yanı sıra çok sayıda milletvekili ve Belediye başkanının katılması bekleniyor.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.