Gemlik Gübre’den Üre Tesisi

Gemlik Gübre fabrikası çevreci gübre olarak bilinen üre üretimi için çalışmalara başladı. Tesis, aynı zamanda açığa çıkan karbonmonoksit gazının temizlenmesini sağlayacak.

Ülkemizin  yıllık olarak ihtiyacı olan 1 milyon 725 bin ton üre gübresi üretimi için faaliyete geçen  Gemlik Gübre Fabrikası ÇED raporu için Çevre ve Şehircilik bakanlığında süreç başlatıldı. ÇED raporunun ilk toplantısı Salı günü Gemlik Ticaret ve Sanayi odası toplantı salonunda  gerçekleştirilecek.

Gemlik Gübre Fabrikası sahası içerisinde kurulacak olan Üre Üretim Tesisinin inşaatının 36 ay gibi bir sürede tamamlanması planlanıyor. Kurulacak olan fabrika ile amonyak üretiminden doğan  Karbondioksit gazının yeniden üretime kazandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlaması planlanıyor.

Edinilen bilgilere göre, inşaatında 150 kişinin istihdam edileceği ve fabrikanın üretime geçmesi ile birlikte doğrudan 250 kişiye iş imkanı sağlayacak olan üre üretim tesisi için amonyak depolanmasında da ilave bir kapasite artırımı olmayacak. Tesisin üretime geçmesi  ile birlikte üretilen ve tanklarda bekletilen amonyak, direk üretime alınacağından dolayı da ulusal ve uluslararası güvenlik firmalarının kontrolünde her türlü güvenlik önlemlerinin alınmış olmasına rağmen olası bir fiziki tehlike riski de ortadan kalkmış olacak.

Fabrikanın faaliyete geçmesi ile birlikte yıllık üre gübresi ithalatı için ödenen 500-600 milyon dolar da ülkemizde kalacak.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.