ÜRE TESİSİ İÇİN ÇED TOPLANTISI

Gemlik Gübre tarafından yapılması planlanan Üre Tesisi ile alakalı ÇED toplantısı, GTSO Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplumun çeşitli kademelerinden ilgi gören toplantıda, Çevre Müdürü Ahmet Çakmak, Cemil Köksal, Mehmet Atalay, Sinan Kar ve Galip Küreksiz sorulara cevap verdi.

Yapılan anlatımda şu ifadelere yer verildi; ‘’Dünyadaki tüm gübre ve amonyak tesislerinde üre tesisi de bulunmaktadır. Üre, amonyak ve karbonmonoksit’in bir araya gelmesiyle oluşur. Üre tesisi kapalı tesisten oluşmaktadır. Aynı zamanda Gemlik Gübre tesislerinin içinde yer alacak. Herhangi fazladan alana ihtiyaç duymayacak.

Gemlik Gübre yıllık 330 Bin Ton amonyak kapasitesiyle çalışmaktadır. Üre Tesisinde de, günlük 1600 ton üretim yapılacak. Tesisin devreye girmesiyle, yer ve milli yatırım sağlanmış olacak. İthalat anlamında da düşüş olacağından, yine ülke kazanacaktır.

KÖMÜR KULLANILMAYACAK

Tesiste tamamen doğalgaz kullanılacak. Aynı zamanda herhangi bir kapasite artırımı da söz konusu değil. Hiçbir zaman da kömür kullanılmayacak. 36 ay inşaat süremiz var. Ardından üre üretimine geçilecek. Açığa çıkacak tozu önleyeceğiz. Aynı zamanda, üretim atıkları da, uygun şekilde toplanacak, bunun görüşmelerini de yaptık’’ denildi.

TESİS SINIRLARIMIZDA FAY HATTI YOK

Gemlik Gübre ile alakalı fay hattı sorusuna cevap veren Genel Müdür Galip Küreksiz; ‘’Gemlik Gübre sınırlarında herhangi bir fay hattı yoktur. Bildiğimiz kadarıyla Karsak deresi üzerinde, yıkıcı etkisi olmayan fay mevcutmuş. Biz Gemlik Gübre’nin depremselliği ile alakalı detaylı rapor hazırlattık, herhangi bir tehlike olmadığını gördük.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.