Eski Adliye Yerine Gençlik Merkezi

Gemlik’te uzun zaman taşınması için eylemler yapılan atıl durumdaki adliye binası sonunda yıkıldı.

Adliye olarak kullanıldığı dönemde, hukuk camiasından yoğun eleştiriler alan, hukukçuların ‘’hayatımızdan endişe ediyoruz’’ açıklamalarının merkezi olan eski Gemlik Adliyesi binası, Gemlik Belediyesi tarafından yıkıldı.

SANİYELER İÇİNDE YERLE BİR OLDU

Gemlik Adliye binası, içerisi boşaltıldıktan sonra kısa sürede yerle bir olurken, yıkım esnasında çevrede bulunan iş yerlerinde de maddi hasar oluştu. Yıkım esnasındaki dağınıklığın sebebinin de, binanın taşıyıcı kolonlarında bulunan demirlerin, kaynaklı demirler olduğu belirtildi. Tek parça halinde olmayan ve artık demirler kaynatılarak yapılan kolonların, taşıma özelliğini yitirdiği ve binanın statiğinin bozduğunun altı çizilirken, yıkım sonrası binanın çevreye oluşturduğu risk de ortaya çıkmış oldu.

YILMAZ; ADLİYE YERİNE GENÇLİK MERKEZİ

Yıkım yerinde incelemeler yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Gemlik’in en güzel noktalarında birinde bulunan tehlikeli binadan ilçemiz kurtulmuş oldu. Şimdiki çalışmamız, yıkılan binanın yerine, üç katlı Gençlik Merkezi yapmaktır. Milli Emlak’tan arsayı istedik, eğer bize geçerse, hem üniversite gençliğimiz, hem de çevrede bulunan gençlerimiz adına uğrak yeri oluşacaktır. Alt katında bilardo ve hobi salonu, üst katında kafeterya, en üst katta ise Kütüphane düşünüyoruz. Uzmanların planlamalarına göre de, içerisinde değişiklikler olabilir.

DÖNÜŞÜMÜN DE ÖRNEĞİ OLUR

Gemlik’in yerinden taşınacağı söylemine de, en güzel cevap üç katlı gençlik merkezi olacaktır. Biz Gençlik Merkezi ile alakalı başvuruyu, neredeyse bir yıl önce yapmıştık. KHK sonrasında iddia edildiği gibi Gemlik’in taşınmasını veya depolama sahası olmasını istemiş olsak, Gemlik sahilinin en rantabl kullanılacak yerinde, neden Gençlik Merkezi planlayalım.

Biz özellikle Gemlik’te bulunan bina stokuna dikkat çektik, yıkılan binanın yerine, üç katlı sağlam bina ile en anlamlı örneği de vermiş olacağız’’ dedi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.