İslam; Gemlik Konusu Bakanlıkta

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, göreve yeni başlayan Ak Parti Gemlik ilçe yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, son dönem Gemlik’in gündemini meşgul eden KHK konusuna da açıklık getirildi.

GTSO Başkanı Kemal Akıt, GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir ve GTSO Yönetimi tarafından yapılan ziyarette, GTSO heyetini İlçe Başkanı Yaşar İslam ve yönetimi karşıladı.

AKIT; GEMLİK’İN BÜYÜYECEĞİ ORTADA

Toplantıda ilk sözü alan GTSO Başkanı Kemal Akıt, ‘’Ak Parti yeni yönetimi, hem Ak Parti camiasına, hem de Gemlik’e hayırlı olsun. Demokrasinin olmazsa olmazları siyasi partilerdir. Eğer partiler değil de parti olursa, orada demokrasiden bahsedemeyiz. Başkanımız Yaşar İslam, zor bir dönemde görev aldı. Önünde yerel seçimler gibi önemli bir süreç var. Bayrağı iyi noktada aldı, daha iyi noktaya taşıyacağına inanıyoruz.

Gemlik özel bir ilçe. Kendisine özel KHK çıkacak kadar da özel. Gemlik büyüyecek, bu net şekilde görülüyor. Yanlış anlamaların olduğu görülüyor. Bu sadece yanlış anlaşılma değil, biraz da coşkuya kapılmak oldu. Halk bugün her şeye inanmıyor. Bizim hep birlikte yapmamız gereken, Gemlik için fırsat olan bir KHK’yı, doğru anlatabilmektir’’ dedi.

Ardından söz alan GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir; ‘’Yeni yönetim hayırlı olsun. İktidar partisiş başkanlığı ve yöneticiliği zor görevlerdir. Kendi yaptıkları, doğrudan partisini ilgilendirdiği için daha dikkatli olmak zorundadırlar. Bu dönem, birliğe ihtiyaç duyulan bir dönem’’ şeklinde konuştu.

İSLAM; ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA YAPIYOR

Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı Yaşar İslam ise; ‘’Gemlik için çalışmak önemli. Dediğiniz gibi, Gemlik’in özel bir yeri var. Gemlik, ülkenin gözünün önünde bir ilçe. Bu nedenle, bizler de Gemlik ile alakalı konularda özenle davranıyoruz. Gemlik ile alakalı Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’nun burada çalıştığı dönemden aktardığı, dar ve çıkılması zor sokaklar ve çarpık yapılaşma oldu.

Bize göre de, Gemlik’te yapı stoku ve yapılaşma ile alakalı önemli sorunlar var. Bizim KHK’daki önceliğimiz de tam olarak bunlar oldu. Hepimiz biliyoruz ki, riskli binalarımız var. Acele de dönüşüme ihtiyacımız var. Bu dönüşüm esnasında da, mevcut binalar ile alakalı çalışmalar yapacağız. Çevre ve şehircilik bakanlığımız konu ile alakalı çalışma yapıyor. Önümüzdeki haftalarda, bu yanlış anlaşılmayı nihayetlendirecektir’’ dedi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.