JUDO’DA GEMLİK’TEN AVRUPAYA

Judo Federasyonu’nun 2018 yılındaki ilk yurt içi faaliyeti olan Türkiye Ümitler Şampiyonası Mersin’de yapıldı. 19-21 Ocak tarihleri arasında Servet Tazegül Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda 498 erkek, 343 kadın judokatatami de kürsü mücadelesi verdi. Servet Tazegül Spor Salonu’nda 70 ilden 15-17 yaş arası 343 bayan, 498 erkek toplam 841 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası’nda, Gemlik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü  adına ter döken Doğa Sevgi Süren 40 Kg Bayanlarda Türkiye Üçüncülüğü elde ederek 3-4 Mart 2018 tarihlerinde Antalya da düzenlenecek olan “24. Nazım Canca Uluslararası Ümitler Avrupa Kupasına katılma hakkı kazandı.

Üç gün süren birbirinden çekişmeli mücadelelerin ardından kilolarında dereceye giren sporculara ödüllüleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Türkiye Judo Federasyonu temsilcileri, Türkiye Judo Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Cemal Akbudak ve Judo merkez hakem kurulu yetkilileri tarafından verildi.

Gemlik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Judo Antrenörü İsmail Yıldız yaptığı açıklamada, “Mersinde yapılan Türkiye Şampiyonasında zorlu rakiplerini  yenerek kürsüye çıkmayı başaran Doğa’nın, sezonun ilk Milli takım kampı olan ve 24 Ocak, 4 Şubat tarihleri arasında Trabzon TOHM’da( Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) Ümit Bayanlar Judo Milli Takım kampında ilçemizi temsil edecek olmasından mutluluk duyuyoruz.İlerleyen süreçte Milli takım kampları ve 3-4 Mart 2018 tarihlerinde Antalya da düzenlenecek olan “24. Nazım Canca Uluslararası Ümitler Avrupa Kupasıkatılacak olan Doğa’nın Milli takım kamplarında ve Avrupa Kupalarında Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine olan inancımız tamdır. Desteklerinden dolayı başta Gemlik Belediye Başkanımız Sayın Refik Yılmaz olmak üzere, Belediyespor Kulübü Başkanımız Hulusi Gandar ve yönetimine, sporcumuzun ailesine teşekkür ederim” dedi.

 

 

 

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.