GTSO  Meclisinde KHK Konuşuldu

   Gemlik Ticaret ve Sanayi odasının 2018 yılı ilk meclis toplantısı oda meclis salonunda yapıldı.

   GTSO Meclis başkanı Paşa Ağdemir’in başkanlığında yapılan toplantıya oda yönetim kurulu başkanı Kemal Akıt , yönetim kruulu ve meclis üyeleri katıldı.

   24 Aralık’ta çıkan Gemlik’in nakledilmesi ile alakalı Kanun Hükmündeki Kararnamenin konuşulduğu toplantıda GTSO’nun 2017 çalışma raporu oy birliği ile kabul edilirken, 2018 bütçesi de 1 milyon 909 bin Tl olarak kabul edildi.  2017 bütçesinin % 7 oranında bir artışla gerçekleştiğini belirten meclis başkanı Paşa Ağdemir, odaya aynı yıl içerisinde 133 yeni kayıt yaptırıldığını ve 68 üyeninde kapanış verdiğini söyledi.

    Gemlik’in nakledilmesi ile alakalı meclisi bilgilendiren GTSO Meclis üyesi ve Gemlik’in dönüştürülmesi ile alakalı oluşturulan komisyon başkanı Hamza Aygün yapılan çalışmalarla alakalı meclisi bilgilendirerek,” bundan sonraki süreçte Gemlik’te bu işin başında Ticarte ve Sanayş odasının geçmesinin gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dönüşüm demesine rağmen hala halkın kafasında bir takım soru işaretleri bulunduğunu belirten Aygün, bununla alakalı yasal düzenlemenin bir an önce yapılarak dönüşümün ne şekilde olacağının belirlenmesi gerekiyor. Bu konuda en etkili kurum Gemlik Ticaret ve Sanayi odasıdır. Gerekirse Cumhurbaşkanından randevu alınarak bu iş netliğe kavuşmalıdır. Gemlik Belediyesi 64 tane ruhsatı tip uygulama nedeniyle vermemektedir. Ama aynı uygulamayı yapan etrafımızdaki Orhangazi, Mudanya, Osmangazi gibi ilçeler bir an bile durmadan ruhsat vermeye devam etmektedirler” dedi.

   GTSO Yönetim Kurulu başkanı Kemal Akıt ve Meclis başkanı Paşa Ağdemir’de yapılacak olan girişimlere destek olma sözü verdiler.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.