Umurbey Meydanı tamamlandı

Gemlik’in Umurbey Mahallesinde yapılan meydan düzenlemesinin açılışı yapıldı. Bursa Büyükşehir tarafından yapılan düzenlemenin açılışına Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ve Bennur Karaburun, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, kurum ve daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda ilk olarak söz alan Umurbey Muhtarı Mustafa Duran, Umurbey’in sorunlarından bahsederken, özellikle eski binaların Umurbey’de risk oluşturduğu üzerinde durdu.

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Her hafta yeni açılış yapıyoruz. Umurbey’de tarihi ve kültürel değeri olan bir mahalle. Buraya yapılan hizmet önemlidir. Belde Belediyeleri ilçelere bağlanınca çok eleştirilmişti. Umurbey, ilçeye bağlanmasa böyle hizmet alabilir miydi? Sadece meydandaki kamulaştırmaya beş milyon tl harcandı. 4 milyon gibi bir rakama da Büyükşehir Belediyemiz Umurbey’in meydanını düzenledi. Tarih Büyükşehir ile ayağa kalkıyor. Yapılan çalışmalara teşekkür ederim’’ dedi.

Ardından söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ‘’Umurbey tarihi bir mahalle. Tarihi dokusunun yanında, rahmetli Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın memleketi olma özelliğini taşıyor. Her şehir meydanı ile anılır. Umurbey’in de  meydanı güzelleşti. Cami ve çevre düzenlemesi, tuvalet ve dış cephelerin yapılması ve çardağın yenilenmesi Umurbey meydanına değer kattı’’ şeklinde konuştu.

Son olarak Ak Parti Bursa Milletvekilleri Zekeriya Birkan ve Bennur Karaburun söz alırken, konuşmaların ardından açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.