Yolsuzluk Yeniden Meclis Gündeminde

Gemlik Belediye Meclisi Ocak Şubat Ay’ı ilk toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda Gemlik Gübre’nin üre tesisi başta olmak üzere, gündeme gelen pek çok konu gündeme geldi. Geçtiğimiz aylarda İmar Müdürlüğünde yaşanan yolsuzluk olayıyla alakalı da komisyon kurulacağı belirtildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ARAÇ DESTEĞİ

Gündemin ilk maddesi, Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğüne araç desteği yapılması yönündeydi. Doğrudan görüşülen öner tüm partilerin destek vermesi sonucunda oybirliği ile kabul edildi.

Ardından Gemlik Gübre’de yapılacak olan Üre tesisi ile alakalı sunum yapıldı. Tesisin çevreci bir tesis olduğunun altını çizen Üre Tesis Projesini hazırlayan firma sahibi Hakan Güngör; ‘’herhangi bir kapasite artışı getirmeyecek. Tamamıyla yerli ve milli olacak. İthalat konusunda da önemli düşül sağlanacağından dolayı ülkemize önemli katkı sağlayacak’’ dedi.

YATIRIMIN KARŞISINDA DEĞİLİZ, ÇEVREYE SAHİP ÇIKIYORUZ

Konu ile alakalı söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Yatırımın karşısında olduğumuz bazıları tarafından iddia ediliyor. Daha önce bu firma kömürle çalışan santral yapmak istedi karşı durduk. Sağlığımızı ve çevremizi koruduk. Çevreyi korumak, insan hayatını düşünmek, yatırımın karşısında olmak demek değildir. Bu tesis çevreci ise destekleriz. Çevreye zarar veren çalışmaların da karşısında oluruz’’ şeklinde konuştu.

YOLSUZLUK YENİDEN MASADA

Gemlik Belediyesinde geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan imar yolsuzluğu ile alakalı konu da MHP’nin önerisiyle gündeme geldi. Büyükşehir’den gelen müfettişin sadece kıdem engelleme cezasını yetersiz bulan Meclis Üyeleri, üç partinin de katılımıyla ortak komisyon kurulmasını ve yolsuzluğun incelenmesini, aynı zamanda da içişleri bakanlığından müfettiş getirilmesini önerdiler. Önümüzdeki günlerde komisyon gündeme gelecek.

KAMULAŞTIRMA YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Motokros alanının bulunduğu bölgede bir meclis üyesine ait arsanın kamulaştırılması da gündeme geldi. Tribün olarak da mevcutta kullanılan arsa ile alakalı yerinde inceleme yapılarak karar verilmesi nedeniyle komisyona geri çekildi.

İkinci oturum 13 Şubat Salı günü yapılacak.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.