Gemlik’e bir sağlık merkezi daha

Gemlik Belediyesi tarafından kamu binalarının yenilenmesi ve yeni merkezler kazandırılması çalışmalarında, sağlık konusunda bir adım daha atıldı.

Gemlik’te yeni yerleşim noktalarından olan ve nüfusu hızla çoğalan Hisar Mahallesine yapılması planlanan Farabi Sağlık Merkezinin temeli atıldı.

Temel atma törenine Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Yüce, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Gemlik Devlet Hastanesi Başhekimi Şahmeran Çelenkoğlu, kurum ve daire temsilcileri ile bölge halkı katıldı.

GEMLİK’TE YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Programda ilk sözü alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’te temel atma ve açılış törenlerinin devam ettiğini dile getirerek; ‘’Hisar Mahallesindeki vatandaşlarımız, sağlık hizmeti olarak merkeze gitmek için önemli mesafe kat emek zorunda kalıyordu. Biz Belediye olarak bu sorumluluğu üstlendik. Yaptığımız törenlerde yapılan tesislerin tamamını kendi mimarlarımız ve ekiplerimiz projelendiriyor.  Bölge Milletvekilimiz İsmail Aydın’a da Adliye ve diğer konularda emeklerin den dolayı teşekkür ediyoruz.

Yedi yılda Gemlik’te önemli işler yapıldı. Dönüşüm devam ederken, art niyetli çevreler bu konuyu farklı yönlere çekmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına rağmen, farklı yönlere çekmek art niyet değil midir?’’ dedi.

TÜRK KELİMESİNE LAYIK OLMAYAN GELMESİN

Yılmaz konuşmasının son bölümünde de Tabipleri Odası ve açıklamalarına değinen Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz; ‘’Başında bulunan ‘Türk’ kelimesine yakışmayan, Afrin Operasyonlarını itibarsızlaştırmaya çalışan Tabipler Odasını da kınıyorum. Buradan da, bu niyette olan doktorların, yaptığımız sağlık merkezlerine gelmemesini istiyorum’’ şeklinde konuştu.

AYDIN; ‘’GEMLİK’TE FAY HATTI VAR’’

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise; ‘’Gemlik hızla değişiyor, kabuk değiştiriyor. Adliye ile alakalı yıllarca mücadele verdik, arsa aradık. KHK sonrasında arsa ürettik, bunu da farklı yönlere çekmek istediler. Gemlik’te etkin bir fay hattı var. Biz buna karşı önlem alarak vatandaşlarımızı korumak istiyoruz. Gemlik’te dönüşüm yaşanmazsa, deprem olursa sorumluluğu kim üstlenecek.

KHK Gemlik’te çalışacak alan kalmamıştı. Bunu sağlayacak. Arsa üretemiyor, konut yapamıyorduk, şimdi yapabileceğiz. Durum bundan ibaret’’ ifadelerini kullandı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.