Türk Metal’den göz dolduran kongre

Türk Metal Sendikası Gemlik Şubesi 3. Olağan Genel Kurulunu düzenledi. Gemlik Sakallı Düğün Salonlarında yapılan kongreye, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak da katıldı.

Büyük coşkuya sahne olan kongreye Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, CHP İlçe Başkanı Cemil Acar, MHP İlçe Yönetimi, Esnaf Odası Başkan Adayı İbrahim Talan, fabrika temsilcileri ve Türk Metal Sendikası üyeleri katıldı.

DURMAZ; HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALDIK!

Programda açılış konuşmasını, Türk Metal Sendikası Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz yaptı. Durmaz; ‘’Sayın Genel Başkanım, ‘illa ki şafak sökecek’ dediniz, gemileri yaktık, yanınızda mücadeleye katıldık. Zor zamanlarımız oldu. Yılmadık, yıkılmadık. Hakkımızı aldık. Seve seve vermediler, söke söke aldık.

Üyelerimiz ne isterse, onu aldınız. Üyelerimizin kararlılığı, sizin dirayetinizle sonuç aldık. Artık eskiden daha güçlüyüz. Genel Başkanım, siz bizlere haklarımızı kazandırdınız, bizler artık daha çok çalışacağız. Bu konuda üyelerimin emanetini size söylemek istiyor, teşekkür ediyorum’’ dedi.

PRVRUL KAVLAK; SÖZLEŞME KELİMELERLE ANLATILAMAZ

Ardından söz alan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise; ‘’Hepimizin hayatı yarışma ile başlar. Bazen savaşmak da gerekir. Sizler için savaşmak, benim hayatımın en anlamlı yanıydı. ‘İyi ki sendikalı olmuşum’ ve ‘iyi ki Türk Metal üyesi olmuşum’ diyen sizlere selam olsun.

Son imzaladığımız sözleşme, öyle bir sözleşme oldu ki, bunu sözle anlatmak mümkün değil. En iyi anlatan ise, maaş aldığınız gün oldu’’ dedi.

VALLAHİ DE BİLLAHİ DE BU DAHA BAŞLANGIÇ

Kavlak, ilk sözleşme sürecinde ‘’Vallahi de alacağız, billahi de alacağız’’ sözlerine atıfta bulunarak, aynı üslupla ‘’Vallahi de, billahi de bu daha başlangıç’’ sözleriyle devam ettiği konuşmasında; ‘’Gemlik’in benim için özel bir yer. Üzerimize türlü oyunlar oynandığı, karıştırıldığımız dönemde dik duran Gemlik’ti. Sizler o süreçte de kaya gibi sendikanızın arkasında durdunuz. Bu nedenle, Gemlik’te yapılacak her çalışmada, genel merkez olarak bizler tam destek vereceğiz’’ şeklinde konuştu.

AFRİN OPERASYONLARI VARKEN SOKAK OLMAZ

Kavlak’ın konuşmasının en dikkat çeken bölümlerinden biri ise Afrin Operasyonuna açık destek verdiği bölümdü. Kavlak; ‘’Birlik ve beraberliğin en net fotoğrafı, hastanede iki Mehmetçiğimizin verdiği fotoğraftı. Bizim kimsenin toprağımda sözümüz yok. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘yurtta barış, dünyada barış’ sözünü benimsiyoruz. Ama bizin toprağımızda gözü olanları da, aynı onun gibi affetmeyiz.

Askerlerimiz sınır ötesindeyken, sokak eylemlerinin yapılmamasını istedik. Bunu bile eleştirdiler. Bu düşüncede olanlar bizleri anlayamazlar. Bizi, MKE’de askerle mühimmat gitsin diye ücretsiz mesai yapan işçiler anlar’’ dedi.

Pevrul Kavlak’ın alkış ve sloganlarla kesilen konuşmasının ardından Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da selamlama konuşması yaptı.

Yapılan kongre sonrasında Türk Metal Sendikası Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz, başkanlığa yeniden seçildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.