Acar; Refik Bey Sayı Saymaktan Mahrum

CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, Refik Yılmaz’ın Bursa’da ki bir yerel gazetede çıkan ve Gemlik’teki taşınma ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında CHP’yi suçlayan ifadelerine cevap verdi. Acar’ın yanıtı şu şekilde.
Gemlik taşınacak cümlesini kuran CHP değildir!
Kentsel Dönüşüm konusunda Gemlik’in çok sıkıntılı günlerden geçtiğini göz ardı edemeyiz. Gemlik’te, izlenen yanlış politikaların sonucu çıkarılan KHK, Gemlik halkı için zulüm KHK’sı olmuştur.  Sayın Başbakan  Binali Yıldırım Edirne İl Kongresinde yaptığı açıklamada “Gemlik’i taşıyoruz” demiştir. Zira şimdi Gemlik’in dönüşeceğini söyleyen Çevre Bakanımız Özhaseki ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ buna benzer bir cümle kullanmıştır. Onun için Refik Yılmaz’ın isyan edeceği bir kurum veya kişi varsa yukarıda söylediğimiz kişilerdir.
Otoyol inşaatında zeytin ağacı  yok muydu?
Her sıkışan iktidar partisi mensubunun zeytin kanunu üzerinden muhalefet için atağa geçtiğini belirten Cemil Acar, biliyorsunuz hemen dibimizde otoban yapıldı. Burada binlerce zeytin ağacı kesildi. Bu bölgelere zeytin kanunu işlemiyor muydu?
Kaç tane bina yapılacak biliyor musunuz?
Belediye Başkanı Refik Yılmaz yaptığı açıklamalarla kendisiyle çelişmektedir. Daha önce 8 bin konutluk bir proje olduğunu belirten Yılmaz, şimdi ise “Orası zaten bayır bir alan ancak 4 bin konut yapabileceğiz” demiştir. Belediye Başkanımız ne yazık ki daha orada ne yapılacağını kendisi bilmemektedir.
Nabza Göre Şerbet Veren Refik Yılmaz’dır
Gazeteye verdiği röportajda Refik Yılmaz, partimizi Nilüfer’de başka Gemlik’te başka siyaset yapmakla suçlamış. Orda kat artışına karşı olduğumuzu Gemlik’te savunduğumuzu iddia etmiş. Nabza göre siyaset Refik Yılmaz gibi siyaset adamlarının işidir. Nilüfer’de emsal artışına evet diyen Refik Yılmaz’ın Gemlik’te 5 katı 3 kata düşürme gayreti bunun en somut örneğidir.
Meclisten mutabakatla geçsin;
Gemlik’in taşınması konusunda KHK maddesi gayet açıktır. Her ne kadar Cumhurbaşkanı tek bir cümleyle “dönüşüm” dese bile 696 sayılı KHK’da ki madde nakledilecek değil, dönüşecek olarak değişmedikçe Gemlik halkının kafası bulanıktır. Bu bulanıklık TBMM’den geçecek sınırları, projesi belli olan ve üç siyasi partinin mutabakatıyla geçecek bir yasa ile geçecektir..
Refik Bey sayı saymaktan mahrum;
“Devlet 90 yılda sadece bir adet sağlık ocağı yapmış” diye açıklamalarda bulunan Refik Yılmaz, Daha önce Gemlik’te bulunan iki adet hastane ve 7  adet sağlık ocağının ne zaman açıldığını bilmiyor. Devleti ayrı yere, kendini ayrı yere koyuyor. Sonuçta bu yapılan hastaneler devletin bütçesiyle yapılmış ve vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur.
İsyan Etmesi Gereken Gemlik Halkıdır
Gazetenin başlığında ise “Yılmaz İsyan Etti” denilmekte. Burada isyan edecek biri varsa evinin değeri düşen, evim ne olacak diye düşünen vatandaş, yaptığı evi elinde kalan müteahhit, elindeki inşaat malzemesini satamayan esnaftır. Kısacası Gemlik halkıdır. Bunu düzeltmek sizlerin sorumluluğundadır. Bu sorumluluğun gereğini lütfen  yerine getiriniz

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.