Akif Ersoy Ortaokulu temeli atıldı

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un adı, Gemlik Krom sokakta bulunan ortaokulda yaşatılacak.

Krom Sokakta eski Marmarabirlik depolarının olduğu bölgede yapılan iki okuldan biri olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun temel atma törenine Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Belediye Meclis Üyeleri, Bursa Gemlik Muhtarlar Derneği Başkanı Enver Çelik, kurum ve daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

ÜNLÜ; DÖNÜŞÜME EN GÜZEL CEVAP

Temel atma töreni öncesinde söz alan Hamidiye Mahalle Muhtarı Necmi Ünlü; ‘’Gemlik’te okul hizmetleri önemli hizmetlerdir. Uzun süredir devam eden soruna çözüm bulan Bursa Valiliği ve Gemlik Belediyesine teşekkür ediyoruz. Gemlik taşınıyor mu? Dönüşüyor mu? Sorusuna da en güzel cevap Gemlik’in merkezinde yapılan okul olmuştur’’ dedi.

YILMAZ; HEM YERİNDE DÖNÜŞÜM, HEM YENİ İMAR ALANI

Arından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’2018 yılı boyunca her hafta bir temel atma veya açılış sözü vermiştik. Açılışlarımıza devam ediyoruz. 2017’de projelerini yaptığımız hizmetlerin şimdi temel atma törenlerini gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar iş adamlarımızın desteği ile dört okul yaptık. Şimdi üç okul daha yapılacak. Cihatlı da toplu konutların da bulunduğu yere 16 derslikli bir okul daha yapıyoruz.

Gazi Ortaokulu ikili eğitim veren son okulumuzdu. Burada yapılacak olan iki okulun ardından Gemlik’te tüm okullar tam gün eğitime geçmiş olacak. Gemlik taşınıyor mu? Dönüşüyor mu? Diye soruluyordu. Gemlik’in merkezinde, iki dere arasında bu okulda olduğu gibi hem yerinde dönüşecek, hem de yeni alanlar açılacak’’ şeklinde konuştu.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise; ‘’kurum binalarımızın dönüşümünde önemli aşama kaydettik. Vatandaşlarımıza da bu imkanı sunmamız gerekiyordu. Yerinde dönüşümü yapabilecek olan vatandaşımız yine yapacak, gücü yetmeyen vatandaşa de bizler destek vereceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise eğitimin önemine değinerek; ‘’Bina anlamlında Gemlik’te önemli aşama kaydediliyor. Bundan sonra yapacağımız da eğitimin kalitesini yükseltmek olacaktır. Bu görev de öğretmenlerimize düşüyor. Bursa’da birinci veya üst derecelerde yer almamız, geleceğimizin teminatı olan nesiller yetiştirmemiz gerekir’’ dedi.

Protokol konuşmalarının ardından temel atma programı sona erdi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.