Polisten Silah Kaçakçılarına Darbe

Gemlik’te de bir adrese baskın
Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bursa il genelinde ruhsatsız silah ve mühimmat ticareti ile ilgili olarak 13 merkezde 74 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonlarda Orhangazi’de de 2 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda toplam 61 kişi gözaltına alındı.
İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Organize Suçlar Büro Amirliği ve İnegöl KOM grubu amirliği tarafından Bursa genelinde ruhsatsız silah ve mühimmat ticareti yapıldığına dair alınan istihbari bilgiler neticesinde yaklaşık 4 ay süren bir teknik takip ve izleme sonrasında dün sabaha karşı Bursa Merkez, Orhangazi, İnegöl, Karacabey, Keles, Orhaneli, Harmancık, Yenişehir, Gemlik ve İznik ilçelerinde Sakarya, Ankara ve Bilecik illerinde 350 polisin katılımıyla 74 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
61 Kişi Gözaltına Alındı
Polis ekipleri ile birlikte Polis Özel Harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyon kapsamında 61 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda ve ara yakalamalarda 38 adet ruhsatsız tabanca, 28 adet tezkeresiz av tüfeği, 48 adet belgesiz kurusıkı tabanca, 7 bin adet farklı çap ve ebatlarda tabanca fişeği, 1 adet operasyonel çelik çelik yelek, kurusıkı tabancaların namlusunu açmak için torna makinesi ve silah üretiminden elde edildiği tespit edilen 30 bin TL para ele geçirildi.
Silahlar Güneydoğu’dan Getiriliyormuş
Polisin yaptığı tespitlerde silahların Güneydoğu illerinden getirilerek Bursa’da piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Polisin gözaltına aldığı 61 kişinin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.
Gemlik’te Baskın
Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında dün sabaha karşı Gemlik’e gelen gelen polis ve özel harekat ekipleri Kurşunlu mahallesinde 1 adrese de baskın düzenledi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.