Yerli Otomobile Gemlik Talip

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Kemal Akıt,  “Türkiye’nin  en büyük projelerinden biri olan yerli otomobilin üretilmesi yönünde yapılan bütün çalışmaları gönülden destekliyoruz. Türkiye’nin dev projelerinden birisi olan yerli otomobili üretecek konsorsiyumun açıklanmasının ardından gözler üretimin nerede yapılacağına çevrildi. Bizler kurulacak yerli otomobil fabrikasının Gemlik’e kurulmasını istiyoruz. “ dedi.

Yerli Otomobil Fabrikası Neden Gemlik’e Kurulmalı? Diye soran Akıt, ”

1-    Gemlik mevcut limanları, sanayi tesisleri, serbest bölgesi, gümrük hizmetleri ve tüm alt yapısıyla Bursa’nın dünyaya açılan kapısıdır.

2-    Bursa Türkiye Otomobil üretimin %60 ışı gerçekleştirmektedir. Bu konuda ihtisas yapmıştır.

3-    Otomotiv sanayinin lokomotifi yan sanayi kuruluşları bu proje için bütün alt yapısı ile hizmete hazırdır.

4-    13 milyar dolar ihracat hacmi ile Gemlik Gümrükler sıralamasında Türkiye ikincisidir.

5-    Tamamlanan ve hizmete açılan Gebze- Orhangazi – İzmir otoyolu ile sanayi, serbest bölge ve liman tesislerimizin doğrudan bağlantısı bulunmaktadır.

6-    İznik ve Bursa’yı yöneten uygarlıkların liman şehri olan Gemlik, tarihin her döneminde ulaşım olanaklarının sağlamış olduğu avantajların yanı sıra, deniz ticaretinin yapıldığı alan olarak önemini korumuştur. Gemlik, çevre yerleşim alanlarının da iskelesidir. Gemlik, Roma ve Osmanlılar döneminde Bursa ve çevresinde yetiştirilen zirai ürünlerin, sanayi maddelerinin, çıkarılan madenlerin ihracat ve bölgede yetişmeyen zirai ürünlerin de ihracat limanı olmuştur.

Günümüzde de Gemlik’in önemli ticaret ve sanayi merkezlerine yakınlığı, deniz yolu ulaşımının ulusal ve uluslararası önem kazanmasında en önemli etkendir. Bu nedenle Gemlik ve çevresindeki ticari malların, ulusal ve uluslar arası pazarlara giriş-çıkış yaptığı yerlerden biride Gemlik Limanları’dır. Kıyıların doğal özellikleri limanların kuruluşunu kolaylaştırıcı ve zorlaştırıcı etkide bulunmaktadır İlçede kurulan limanlar uygun fiziki koşullar neticesinde gelişim göstermiştir.

7-    Gemlik, Türkiye’nin nüfus bakımından en büyük 4. ili olan Bursa’nın dış ticaretinin deniz yoluyla gerçekleştirdiği merkezlerin başında gelmektedir. Bursa’daki fabrikaların bü-yük bir bölümünün ihracatı ve hammadde ithalatı Gemlik Limanları üzerinden yapılmaktadır. Bu bakımdan Gemlik, limanların sağlamış olduğu avantajlarla birlikte stratejik önemini geliştirmiştir.  Gemlik’de bulunan Deniz Gümrük Kapısı aracılığı ile ülkemize önemli katma değer katan otomotiv ve yan sanayi ürünleri ithalat ve ihracatı yapılmaktadır.

8-    Gemlik’te Kurulu bulunan; GEMPORT, YILPORT, Borusan Lojistik ve Roda Port limanları ülkemizin ve Avrupa’nın belli başlı limanları arasında yer almaktadırlar.

9-    Üretimin yapılmasını öngördüğümüz 4500 dönüm araziye sahip Askeri Hara bulunduğu arazi tesisin kurulması için son derece elverişli, denize geniş cephesi ile stratejik öneme sahiptir. Limanlara sadece birkaç dakika uzaklıktadır.

Sıfır Maliyetle Gemiye Yükleme ve Sevkıyat

Kurulacak fabrikada üretilecek araçların dış pazarlara ulaştırılması son derece kolay gerçekleşecektir.

  • Üretim sonrası maliyetler düşecektir.
  • Nakliye masrafları doğrudan gemiye yükleme yapılacağından sıfıra düşecektir.
  • Nakliye sürecindeki sigorta masrafları ortadan kalkacaktır.
  • Sevkiyat sırasında tırların trafiği rahatsız etmesi engellenecektir.
  • Kazalar nedeni ile oluşan kayıplar ortadan kalkacaktır.
  • Çevreye en az zararla dünya pazarına otomobillerimizi göndermek mümkün olacaktır

Ülkemizin en büyük hedeflerinden biri olan Yerli Otomobili üretmek ve dünya pazarlarına sunmak için Gemlik her şeyi ile hazır ve bu proje için ülkemizdeki en elverişli yerlerin başında gelmektedir. Bu nedenle Yerli Otomobil Gemlik’te üretilmelidir” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.