MESCİT’E İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Gemlik Belediye Meclisi Şubat Ay’ı ikinci toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı.

Toplantı öncesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yapılan sunum yayınlandı. Kredi ve teşvikler ile alakalı bilgi verilirken, Gemlik’teki kırsal alanlardan destek alan olduğunu, bugüne kadar balıkçılık ve deniz ile alakalı başvuru yapılmadığı belirtildi.

İlk gündem maddesi Kurtul Uygulama İmar Planı ile alakalı çalışmaydı. İlave okul, spor tesisi ve sosyal tesislerin de yerleştirildiği, aynı zamanda yol genişliklerinin de düzenlendiği plan oybirliği ile kabul edildi.

MESCİDE İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Gemlik’te bulunan Eski Tibel Otel bölgesindeki otoparkın bir bölümüne mescit yapılmasına yapılan itirazlar reddedildi. Bununla alakalı rapor da, MHP ve CHP’nin ret oyuna karşı Ak Parti oylarıyla kabul edildi.

ILICA CADDESİ KONUT SORUNU

1 Ekim’de yürürlüğe giren yeni İmar Yönetmeliğinde, konut ve ticaret alanlarının değişiminin zorluğu değerlendirildiğinde, Gemlik Ilıca Caddesinin ticaret alanından çıkarılması ile alakalı konu, CHP’nin ret oyuna karşı oy çokluğu ile kabul edildi. CHP’nin ret gerekçesi ise İmar Kanununda bulunan yoğunluk artışı.

Cihatlı Mahallesinde, Gemlik Belediyesi tarafından yapılan konutların ilerisinde ayrılan konut alanının, eğimden dolayı konuttan çıkarılması önerisi ise Cuma gününe bırakıldı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.