Yıldırım Holding’ten Sevgililer Günü Hediyesi

Özel günleri mütemadiyen atlamayan Yıldırım Holding, daha önce yılbaşı öncesi yaptığı işçi çıkarmaya, bu yıl 14 Şubat’ı da ekledi…

Gemlik Gübre’de 2016 yılından beri devam eden grevin sonuna gelindi.   17 ay devam eden zorlu süreç; Kan kaybeden Sendika ve İşsiz kalan işçi ordusu ile sonuçlandı. Gemlik Gübre’de 350 üyesi bulunan Petrol – İş Sendikası yaklaşık iki yılın sonunda 16 üyeye düştü…

Gemlik Gübre ise yeni işe alınan işçiler ve sendikadan istifa etmek zorunda kalan işçilerle yoluna devam ediyor.

Süreçte çok sayıda çalışan işten çıkarıldı. Sendikal hakları konusunda direnen son 16 Sendikalı işçi ise iş yerine bile alınmadı.

Bu işçilerin içinde 10-20 yıl hatta daha fazla Gemlik Gübre’ye emek verenler olduğu gibi ne yazık ki; Uğur Çavdar’ın vefat ettiği patlamada ağır yaralanan engelli Mustafa Karakol’da var.

Gemlik ne yazık ki 18. Yüzyıldan beri devam eden sendika özgürlüğü işçi hakları konusunda kötü bir sınav verdi. Tüm dünyada Roma’dan beri bolluk ve bereket ayı olarak kutlanan Şubat ayı, Gemlik işçilerine açlık getirdi.

Sendikasız işyeri prensibini benimseyen Gemlik Gübre yönetimine, şu ana kadar ciddi bir siyasi tepki veya iş dünyasının farklı kurumlarından da tepki gelmedi.

Yaşanan süreç, bir anlamda da Gemlik’in bu konudaki duyarsızlığını göstermiş oldu. Bugün Gemlik Gübre’de yaşanların, farklı bir firmada yaşanmayacağının garantisi de verilemez… ‘’Bana dokunmayan, bin yaşasın’’ mantığı ile devam edilirse, Türkiye’nin önemli sanayi merkezlerinden olan Gemlik, işçi hakları konusunda belki de en kötü anılan sanayi bölgesi olacak.

ŞİMDİ NE OLACAK?

3 Saat kapıda açıklama bekleyen ve muhatap bulamayan, firmaya uzun yıllar emek vermiş İşçilerin de, mahkemede haklarını aramaktan başka çareleri kalmadı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.