Sanayi Merkezinde Kablo Rezaleti

    Gemlik’te faaliyet gösteren birçok liman ve sanayi kuruluşunun yer aldığı bölgedeki iletişim hatlarının durumu görenleri hayrete düşürüyor.

   Bölgede hizmet veren özel telekomünikasyon firmasına ait iletişim hatları ilgisizlikten dolayı oldukça çağ dışı bir görünüm sergiliyor.

   Sanayinin İletişim Hattı Ayaklar Altında

   Özellikle Roda Limanı, Borusan Boru, Borçelik, Borsan Lojistik, Borusan Mühendislik, Çimtaş Boru ve Marmara Kimya gibi çok sayıda özel sanayi kuruluşunun yer aldığı lokasyonda bulunan iletişim hatları işletmeci firmanın ilgisine muhtaç durumda.

   Bölgede yer alan hatlara ait direklerin yetersiz olmasının yanı sıra, mevcut direklerin de ya devrilmiş ya da derilmek üzere olduğu gözlemleniyor. Ağır tonajlı araçların geçiş güzergâhında yer alan hatların, meydana gelen çarpma olayları neticesinde komple yıkılmasıyla kablolar yerlerde geziyor.

   Direklerde yer alan dağıtım noktaları da yine düzensiz bir halde. Dağıtım panosunun olmadığı direklerde yer alan dağıtım noktaları arapsaçına dönmüş durumda. Adeta benzerlerine 3. Dünya ülkelerinde rastlanabilecek sahneleri akıllara getiriyor.

   İlgisizlik İsyan Ettiriyor

   Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz bir firma yetkilisi; “Bu hizmetin reva görüldüğü ilçe, serbest bölgesi ile ihracatta Türkiye ikinciliğine yükselmiş bir ilçe. Limancılık sektöründe Türkiye’nin ilk özel limanına ev sahipliği yapan ve çok sayıda liman ile sektöre yön veren bir ilçe. Bünyesinde barındırdığı sanayi kuruluşlarıyla ülke ve ilçe ekonomisine büyük katkılar sağlayan bir ilçe. Binlerce çalışanı ile istihdama ve ekonomiye yön veren firmalara ev sahipliği yapan bir ilçe. Bu firmaların iletişim gereksinimlerine ücreti mukabilinde bile cevap verilememesi çok içler acısı bir durum” şeklinde konuştu.

   Mevcut Durum Çok Mahsurlu

   Yerlerde gezinen kabloların oldukça büyük risk oluşturduğunu kaydeden firma yetkilisi; “Bu telefon ve internet kablolarından oluşan iletişim hatları her an kesilme riski ile karşı karşıya. Günümüzde ev kullanıcılarının bile fiber optik altyapıdan faydalandığı bir çağda, sanayi kuruluşlarının karşı karşıya kaldığı durum gerçekten çok vahim” ifadelerini kullandı.

   İlgili Firma Defalarca Uyarılmış

   Özensiz haldeki iletişim hatlarının sürekli sıkıntıya sebep olduğunu belirten yetkili; “Nakliye araçları sürekli direklere çarpıyor. Dere kenarında ki yumuşak ve kötü zemin nedeniyle direkler kendi kendine bile devriliyor. Karayollarına ait yol kenarı temizleme araçları ve yol kenarında bulunan çalılıkları budama araçları sürekli bu hatları koparıyor. Her kesintide tamir sürecini başlatmak da sona erdirmekte çok uzun zaman alıyor. Bu arada büyük iş ve emek kayıpları yaşanıyor. Kaybeden ülke ekonomisi oluyor” dedi.

   Acil Önlem Alınması Lazım

   Mevcut durumun iyileştirilmesi için telekomünikasyon firmasının sürekli uyarıldığını kaydeden firma yetkilisi; “Saatlerce ve hatta günlerce iletişimimizin kesildiği arızalarda defalarca ilgili firmayı uyardık. Ancak bir mesafe kat edemedik. Sanayi kuruluşları olarak bizler, kendi işletme sahalarımızda gerekli tedbirleri alıyoruz. Hatların çoğu zaten yer altında. Ancak kamu arazisinde yer alan ve özel firmaya ait hatlarda tamirat, tadilat ya da yenilenme yapma yetkimiz yok. Bunu işletmeci firmanın gerçekleştirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.