AYNISEFA KREMİ-YAĞI – YALÇIN ÖZKAN

CİLDİNİZ İÇİN GERÇEK ŞİFA: AYNISEFA KREMİ-YAĞI

 

Sevgili Gemlik Manşet okurları, bugün tüm cilt sorunları için etkili bir çözüm sunan güzel bir bitki hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz. Latincesi Calendula officinalis olan Aynısefa Türkiye’nin pek çok yerinde yetişen otsu bir bitkidir. Bilinen diğer adları Kandil çiçeği, Altuncuk, Ölü çiçeği, Şamdan çiçeği, Portakal nergisidir. Doğanın bize hediyesi olan aynısefa bitkisinin faydalarından daha fazla yararlanmak için elde edilen aynı sefa kreminin güzellik ve sağlık için kullanımı her geçen gün artmaktadır. Yaklaşık 7500 yıllık insanlık tarihinde, bugün kullanılan tıbbi ilaçların en çok 100 yıl önce, kozmetik ürünlerin en çok 250 yıl önce kullanıldığını biliyoruz. Öncesinde çook daha uzun (binlerce) yıllar, insanoğlunun hem sağlık hem de kozmetik amaçlı doğadaki bitkileri kullandığını biliyoruz. Hem sağlık hem de kozmetik güzellik amacıyla kullanılan en değerli bitkilerin başında kesinlikle aynısefa bitkisi de var.

Bu yazıyı okuduğunuzda, daha ayrıntılı olarak araştırdığınızda göreceksiniz ki, aynısefa özellikle dermatolojik (cilt ile ilgili) tüm sorunlarınız için ve hatta güzelliğinize katkı sağlamak için vazgeçilmeziniz olacak. En önemli avantajı ise gerçekten çok ekonomik olması. Güvendiğiniz bir aktar veya eczaneden alacağınız aynısefa kremlerinin fiyatı yaklaşık 10-15 TL civarıdır. Antibiyotik(bakteri karşıtı), antifungal( mantar karşıtı), antiviral (virüs karşıtı) ve rejeneratif (tamir edici-onarıcı) etkileri ile; kullanmaya başladığınızda ve düzenli kullanmaya devam ettiğinizde neredeyse hiçbir pahalı kozmetik ürününü kullanmaya gerek kalmadığını da göreceksiniz.

Cildi sıkılaştıran, nemlendiren, cilt kızarıklıklarını yok eden aynı sefa kremi cildin kendi toparlayarak yenilemesini sağlar. Güneşten dolayı oluşan kızarıklık, çil ve yağ bezelerinin yok olmasını için aynısefa yüz kremi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Cilt lekeleri olan bölgeye düzenli olarak sürüldüğünde cildin kendini yenilemesini sağlayarak ölü hücreyi ve cilt lekelerini yok eder. Aynı sefa sivilce sorunu yaşayanlarında imdadına yetişen bir kremdir. Düzenli olarak günde 2 defa kullanarak cildinizde bulunan sivilcelerin yok olmasını sağlayabilirsiniz. Daha pek çok sorunda etkili destek sağlayan aynı sefa kreminin faydaları nelerdir. Nelere iyi gelir ayrıntılı olarak bunlardan da bilgi vermek istiyorum.

  • Cildin yaşlanmasını etkili bir şekilde
  • Ciltte bulunan kırışıklıkları önler özellikle yüzde ve göğüs bölgesinde bulunan kızarıklıkla kısa sürede düzenler.
  • Aynı sefa krem sivilce sorununda etkili sonuç verir. Sivilce ve iltihaplı sivilceleri yok eder.
  • Aynı sefa kremi cilt lekeleri olan bölgeye sürüldüğünde lekelerin azalarak yok olduğunu göreceksiniz.
  • Cildi besler ve nemlenmesini sağlayarak sağlıklı görünmesini sağlar.
  • Yaraların daha hızlı kapanmasını sağlar. Aynı sefa kremi makyaj sonrası yüz temizlemek için etkili bir üründür
  • Aynı sefa krem tırnak mantarı oluşumunu 2 haftada yok eder. Aynı sefa sedef ve egzama tedavisi için etkili bir kremdir.
  • Cilt yüzeyinde bulunan kaşıntı ve tahrişi önler. Ayak mantarlarında etkili bir çözümdür.
  • Baş ağrısı, kas ve eklem ağrılarını yok eder. Boyun tutulmalarında ensenize sürün ve ovalayın kısa sürede boyun tutulması yok olacaktır.
  • Çayının İdrar sökücü etkisi vardır. Aybaşı kanamasını söktürür ve düzene sokar.
  • Aynı sefa çayı tüketmek sarılığın hızlı atılmasını sağlar. 12 bağırsak ülserinde kullanılır.
  • Kremi Bebeklerde oluşan pişik ve isiliği giderir. Diş etine sürüldüğünde diş eti sorunlarını yok eder
  • Cilt üzerinde bulunan çıban oluşumunu hızlı şekilde yok eder.

 

Daha ne olsun diyerek, güvenilir bir yerden aldığınız aynısefa kremi ve yağını mutlaka kullanmanızı ve etkilerini görmenizi isterim. Sonrasında zaten vazgeçilmeziniz olacaktır. Aslında günümüzde kullanılan pek çok pahalı kozmetik ürünlerin içeriğinde bu tür bitki özlerinin bulunduğunu biliyoruz. Neden boş yere marka ve ambalaja para verelim. Ayrıca bu tür ürünlerin içeriğindeki olası zararlı maddelerden de zarar görmemiş oluruz. Özellikle kadınlar, ergenlik çağında cilt sorunları yaşayan gençler ve hatta kadın erkek tüm insanlar için gerçek doğa mucizesi aynısefa kremi ve yağı tüm hayatları boyunca, tüm cilt sorunlarında çözüm sunan bir ürün olacaktır.

Bitkisel sağlık ile ilgili tüm konularda daha ayrıntılı bilgi almak için Gemlik Manşet’ e ve bana ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileklerimiz ve saygılarımızla… Yalçın ÖZKAN- Ziraat Yük.Müh.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.