Meslek Lisesinin Arsası Teslim Edildi

Gemlik’te 1999 depreminin ardından hasar gören ve çeştili tadilatlarla eğitim veren Meslek Lisesi için yeni bir bina yapılıyor.

Lale Kemal civarında yapılacak olan meslek lisesinin de arsa devri yapılarak ihale süreci başlatıldı.

Müteahhit firma ile görüşme yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü yetkilileri inşaat süresi ve çalışmalar ile alakalı bilgiler aldı.

Firmanın çalışması için de Belediye olarak yolların açılacağı ve fiziki imkânların oluşturulacağını kaydeden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ”Arsa üretmemizin ardından Bakanlık ihalesi yapıldı. İşi alan firma ile görüşerek, okulun bir an önce tamamlanması ve belediye olarak yardımcı olmak için değerlendirme yaptık. Biz lojistik imkanların hızlanması adına yol çalışmalarını yapacağız. Okulun çevresi ile alakalı çalışmaları da bugünden başlattık. Önünde geniş bir alan bırakılacak, buraya ileriki dönemde spor salonunun yapılmasına da imkan sağlanacak.

24 DERSLİK 10 ATÖLYE

Gemlik’in uzun zamandır önemli ihtiyaçlarından biri olan Meslek Lisemiz 24 derslik ve 10 atölyeden oluşacak. Atölyelerden ikisi de büyük atölye olacak. Gemlik gibi bir yanı sanayi olan ilçede elzem ihtiyaç olan Endüstri Meslek Lisesinin 2019-2020 eğitim yılında eğitim öğretime başlaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Yılmaz, “Mevcut bina gerek deprem sorunları, gerekse fiziki imkânlarının darlığı nedeniyle istenilen hizmeti veremiyordu. Defalarca bu konu ile alakalı değerlendirmeler yapılmıştı. Önemli bir sorunu çözmenin ve eğitime katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

BU YIL EĞİTİM YILI OLACAK

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Gemlik’te bu yıl eğitime yatırım yılı olacak. Bir yandan devlet imkanları ile, bir yandan belediyemizin imkanlarıyla, bir yandan da özel teşebbüs ile belediyemizin imzaladığı protokollerle Gemlik’e okul kazandırmaya devam ediyoruz. Yıl içerisinde eğitim ile alakalı Gemlik’e farklı kazanımlar da sağlayacağız. Geleceğimizi önemsiyoruz. Evlatlarımız fiziki vce sosyal şartları daha iyi okullarda, daha iyi eğitim alacaklardır” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.