Gemlik’e Zeytin Dalı Meydanı

Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi tarafından yapılan sahil ve meydan düzenlemesi kapsamında, eski çay bahçelerin bulunduğu alanda yapılacak çay bahçelerinin temeli atıldı.

Temel atma programında, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz yeni meydanın isim müjdesini verdi. Meydanın adı hem Gemlik’i konu eden, hem de Afrin’de Türkiye’nin öncülüğünde yürütülen operasyonun adını taşıyan Zeytin Dalı Meydanı olacak.

Programa Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Büyükşehir Başkanvekili Şükrü Köse, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, GTSO Başkanı Kemal Akıt, GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, STK ve dernek temsilcileri, kurum yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YILMAZ; ZEYTİN DALI MEYDANI

Temel atma programında ilk sözü alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Ocak Ay’ından itibaren, her hafta yaptığımız temel atma törenlerine devam ediyoruz. Bu hafta da Büyükşehir Belediyesi ile çalışmasını yaptığımız meydana kavuşuyoruz. Burada otuz yıl önce yapılan çay bahçeleri demode oldu. Yeni ve günün şartlarına uygun çay bahçeleri planladık. Meydanımıza adını hem zeytinin başkenti Gemlik’e uygun, hem de yürüttüğümüz operasyon olan Zeytin Dalı adını vereceğiz.

600 YILLIK AĞAÇ GETİRECEĞİZ

Gemlik’te geçtiğimiz günlerde 100 yıllık zeytin ağaçlarını taşımıştık. Önümüzdeki günlerde bu meydanımıza tarihi 600 yıllık zeytin ağacımızı nakledeceğiz. Buradan, emeği geçenlere ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Sonrasında söz alan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse ise; ”Her şehrin meydanı, oranın vitrinidir. Gemlik’in vitrini de Gemlik İskele Meydanıdır. Gemlik, dönüşümüyle tüm ülkenin takip ettiği ilçe haline geldi. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Gemlik’in merkezinde 10 bin dönümlük meydan düzenlemesi yapılacak” şeklinde konuştu.

AYDIN; BÜYÜKŞEHİR YASASININ ÖNEMİ ORTADA

Son olarak söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili ve Bölge Milletvekili İsmail Aydın; ”Gemlik, önemli değerler kazanıyor. Gemlik, uzun yıllardır deniz kenarında olmasına rağmen denizden uzaktı. Yapılan proje ile Gemlik’i denize kavuşturuyoruz. Burada, Büyükşehir yasasının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Zamanında çok karşı çıkmışlardı. Bugün hizmet ortada” ifadelerini kullandı.

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.