Hisarcıklıoğlu’ndan Okul Sözü

Gemlik Ticaret Borsası Zeytin analiz Laboratuarı  ve ödül töreni için  Gemlik’e gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Gemlik’e okul sözü de verdi.

Gemlik’in zeytinine övgüler yağdıran TOBB başkanı, borsa yönetimine de teşekkür etti.

Borsa Binasında yapılan programa Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, GTSO Başkanı Kemal Akıt, Borsa Başkanı Özden Çakır, kurum, dernek ve STK temsilcileri katıldı. Siyasilerin de ilgi gösterdiği programda Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, CHP İlçe Başkanı Cemil Acar ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz da yerini aldı.

Programda bilgilendirme yapan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Doğan, yüksek miktarda ürün veren zeytincilere plaket töreni yapılacağını söyledi.

ÇAKIR; LİSANSLI DEPOCULUK

Ardından söz alan Borsa Başkanı Özden Çakır; ”Zeytin ile alakalı çok önemli çalışmalar yaptık. Coğrafi işaretimizi aldık. Şimdi de bunun tanıtılması için projeler hazırlıyoruz. Burada açacağımız laboratuar, zeytinin içindeki katkıyı da inceleme imkânı sunacak. Bizim bundan sonraki hedeflerimiz arasında lisanslı depoculuk, Zeytin İşleme Merkezi ve Lokal yapımı var. Gemlik olarak ihtisas borsasına 1 milyon TL üzerinde katkıda bulunduk. Üyelerimizin %95’i zeytin üreticisi. Bizim bir hedefimiz de Gemlik’e okul yapmaktır.  Ayrıca Orhangazi ve İznik’in de bize bağlanmasını talep ediyoruz” dedi.

YILMAZ; BİZ DESTEĞE HAZIRIZ

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Laboratuar Gemlik adına önemli bir katkı oldu. Gemlik’te pek çok tarım ile alakalı kurumu bu bölgede topladık. Şimdi de Zeytin araştırma Enstitüsü kurulması gerekiyor. Biz bu konuda destek vermeye hazırız. Üniversitenin de dahil olmasıyla önemli aşama kaydedebiliriz” şeklinde konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU; GEMLİK’TE OKUL YAPABİLİRİZ

Son olarak söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu; ”Gemlik, Körfez’den bakılınca elmas gibi uzanan bir ilçe. Gemlik ülkenin en önemli ticaret merkezlerinden biri. Gemlik Gümrüğü ihracatta da Türkiye’de ilk üçte yer alıyor. Gemlik, Türkiye’de konserveciliğin başladığı yer.Coğrafi değerimizi iyi bilmemiz, buna göre değerlendirme yapmamız lazım.

Ticaret borsalarımız dünyaya örnek olmaya başladı. Lisanslı depoculuk konusundaki girişimleriniz önemli.  Ne demektir lisanslı depoculuk? Kapı kapı zeytini gezdirmeye gerek olmamasıdır. Vereceğimiz senet ile her yerde çalışabilmenizdir. Üretici depoya getirirse mazot masrafını bile alır. Gemlik coğrafi işareti tescil etti. Şimdi bunu yurt dışında duyurmak lazım. Özden kardeşime bu anlamda teşekkür ediyorum. Ayrıca Gemlik’te okul yaptırılmasına da olumlu yaklaşıyoruz” dedi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.