Asım Kocabıyık Camii, Kuran Kursu Açıldı

Gemlik Merkez Asım Kocabıyık Camiinin alt bölümünde, Kız ve Erkek Kuran’ı Kerim Kursu tamamlandı. Açılışı Cuma Namazı öncesinde yapılan Erkek Kur’an Kursuna Şehitler Erkek Kur’an Kursu, Kız Kur’an Kursuna İse Hz Aişe ismi verildi.

Programa Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, CHP İlçe Yönetimi, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, SP İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, kurum ve daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı

Açılış programı öncesinde ilk sözü Gemlik İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı aldı. Şavlı; ”Gemlik’te her gün yeni Kur’an merkezlerinin açılmasından memnun oluyoruz. Kur’an Kursumuzu geçmişten bugüne incelemek önemlidir. Camimizi yaptıran merhum Asım Kocabıyık’a,destek veren Belediyemize, Cavit Şencan Hocamıza ve cami görevlilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ”Caminin daha yapım aşamasında, alt katında Kur’an Merkezi oluşturmak istemiştik. Şimdi iki erkek Kur’an kursu, iki kız Kur’an kursu, bir erkek, bir de kadınlar için lokal bulunacak.

Camiler, aynı zamanda bir araya geldiğimiz önemli yerlerdir. Camiler bizlerin toplanma yeridir. Camilerimizde, hayırlı işler için toplanalım. Bugün Kur’an ı Kerim’e uygun 0olarak yaşasak, ne kavga gürültü olur, ne de depresyon sorunumuz olurdu. Emek verenlere teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılış  kurdelesinin protokol tarafından dualarla kesilmesinin ardından, Kur’an kurları gezildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.