Ülkü Ocaklarından 8 Mart Mesajı

Ülkü Ocakları Gemlik İlçe Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili basın açıklaması yayınladı. Başkan Vekili Emir Furkay Ceylan adına yayınlanan açıklama şu şekilde;

‘’Kıymetli Hemşehrilerimiz;

Evinde anne, iş hayatında emekçi, sosyal hayatta saygın bir birey olan kadınlarımızın önemi üzerine düşünmek için anlamlı bir gündeyiz.

Tarihimiz de kadınlara verilen önem ve Türk kadınının fedakârlığı, dünya milletlerine örnek olacak nitelik taşımaktadır. Bunun ispatı ise yüzyıllar önce devlet yönetiminde söz sahibi olan, yasa mahiyetinde ki emirnameleri imzalayan Türk kadınlarıdır.

Kurtuluş mücadelesinde vatanın müdafaası için savaşan, cepheler de yurdunu savunan Türk kadınları değil midir? Muhakkak ki bu fedakârlıkları yapanlar cephanesini korumak için bebeğinin üzerindeki yorganı alarak top mermilerinin üzerini örten Türk kadınlarıdır.

Günümüz de ise kadınlarımızın sosyal, iktisadi ve adli başta olmak üzere birçok alanda sorunları mevcuttur. Her geçen gün artan kadın cinayetleri, şiddet ve taciz haberleri hepimizi derinden üzmüştür.

İlçemizde menfur saldırı sonucu vefat eden Tuğçe Uludağ, üniversite öğrenimi için bulunduğu Bolu’da öldürülen Gemlik’li genç Dilay Gül gibi vakaların acısı halen daha hatırımızdadır.

Kadın; toplumun ahlak ve terbiyesini oluşturan ailenin mimarı olarak en önemli bireydir.

Eğer millet olarak değerlerimizi muhafaza noktasında refleks oluşturmazsak işte o zaman intiharımız kaçınılmaz olacaktır. Türk toplumu lokomotifini ahlaktan yana belirlemelidir.

Kadın haklarının evrensel bütün olduğunu kabul eden vizyon genişliğinin yanı sıra; kadına saygının ve manevi olarak yükümlülüklerin bilince ulaşmış sorumluluk kültürüyle de önümüzde ki sorunlar çözüme kavuşacaktır.

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın.’’ sözü ile kadınlarımıza kazandırdığı haklar ve inkılaplar bizlere en büyük örnektir.

Bu duygu ve düşüncelerle şehit annelerimiz başta olmak üzere Ülkü Ocakları olarak kadınlarımızın bu müstesna gününü kutluyoruz. ‘’
Emir Furkay Ceylan
Gemlik Ülkü Ocakları
Başkan Vekili

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.