Deniz Ticaret Odası Kuruluyor

Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Odanın Bursa Temsilciliği tarafından Gemlik Büyükşehir Atatepe Sosyal Tesislerinde ağırlandı. Nisan ayında yapılacak olan genel seçimler öncesinde Türkiye turuna çıkan Kalkavan ve ekibi Gemlik’te Yiğit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Yiğit misafir etti. Gemlik’te deniz sektöründe çalışan firma temsilcileri ile birlikte sanayi kuruluşu temsilcileri, limancılık sektörü yöneticileri ve Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri de toplantıda yer aldılar. Bursa’da Gemlik, Mudanya ve Karacabey gibi sahil ilçelerini de içine alacak şube kurmayı amaçladıklarını kaydeden Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, 85 üyesi olan Bursa Temsilciliğinde 300-400 üyeyi amaçladıklarını söyledi. Aynı zamanda Odanın Bursa Temsilcisi olan Yiğit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Yiğit’te, oda yönetimini Bursa’nın ardından Gemlik’te de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bursa’da 85 üyeleri olduğunu, 100’ün üzerinde üye sonrasında Şube verilebileceğini anlatan Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, “Türkiye genelinde 8 şube ve 17 temsilciliğimiz var. Oda olarak gücümüzü odalar borsalar birliğinden alıyoruz. Denizcilik esnafı, denizcilik taciri, malzemecisi, balıkçılık, tamir, bakım, onarım, acentecilik, su altı ve su üstü hizmetleri bizi kapsıyor. Yelpazemiz geniş, temamız deniz bizim. Ticaret ve SBanayi Odasına üye bizim sektörü yakından ilgilendiren Bursa’da 40 bin üyemiz var. Ancak Deniz Ticaret Odasına üye sayımız 85. Bursa ve Gemlik’te 300-400 üyeyi neden bulmayalım” dedi. Bursa’yı Deniz Ticaret Odasının 9. Şubesi yapacakları sözünü veren Metin Kalkavan, “Bursa’yı Uludağ’dan denize taşıyacağız. Bu bize güç katacak” diye konuştu.

Gemlik’in denizcilik ve limancılık sektörü için oldukça önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Metin Kalkavan, “Gemlik sürekli gelişiyor. Serbest Bölgesi ve limanları giderek büyüyor. Bursa’nın çok önemli bir sahil şeridi potansiyeli var. Gemlik’te bunlardan en önemlisi durumundadır. Gemlik artık Eskmişehir, Bilecik ve Bozüyük’e bile hizmet vermeye başladı. Bursa temsilciliğimizi şube yapmak için meclisimizden karar aldık. Bu sinerjiyi Serkan Yiğit’ten aldık. Kendisi tam bir deniz gönüllüsüdür. Gemlik’e de birlikte önem veriyoruz. Üye sayısı 100’ü geçtiğinde 9. Şubemiz Bursa olacaktır. Bizim patronumuz Gümrük ve Ticaret Bakanlığıdır. Onayını alır almaz Bursa şubemiz olacaktır” dedi.

Deniz Ticaret Odası çalışmaları hakkında bilgi veren Metin Kalkavan, kendi tersanelerinde mini uçak gemisi yapıldığını da anımsatarak, 2020 yılında 14 mini uçaklı, tanklı, savaş uçaklı uçak gemisi yapımının hizmete gireceğini bildirdi. Kalkavan davetlileri de tersaneye inceleme gezisine davet etmeyi ihmal etmedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.