MHP Gemlik’e 187 Yeni Üye

Gemlik Milliyetçi Hareket Partisinin genişletilmiş ilçe divan toplantısı Ömer Kahraman Düğün salonunda yapıldı.Programda partiye yeni üye olan 187 yeni üyeye de rozet takıldı.

Bursa bölgesinde ilk defa Gemlik’ten başlayan İlçe Divan Toplantısına MHP Genel sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Genel idare ve disiplin kurulu üyesi Muhammet Tekin, İl Başkanı Tevfik Topçu ile çok sayıda davetli katıldı.

Gemlik ilçe başkanı Mehmet Emin Özcanbaz ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde  yapılan toplantya Kadın Kolları ve Ülkü Ocakları üye ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda ilçe başkanı ve il yöneticisi de katıldı.

İstişare toplantısında ilk sözü alan MHP ilçe başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, “10-15 kişi ile Gemlik’te yola çıkılmasının üzerinden yıllar geçti. Gemlik’te şehidimiz Erol Pınar’dan devraldığımız bayrağımızı her geçen gün daha da ilerilere götürmek için durmadan çalışıyoruz. 2014 seçimlerinde yarım bıraktığımız işi yaklaşık 1 yıl sonra tamamlayarak Gemlik Belediyesinin burçlarına 3 hilalli bayrağımızı dikeceğiz. Parti yönetimi olarak siz değerli üyelerimizin ve Gemlik insanının hakkını her platformda kollamaya ve korumaya devam ediyoruz. Bu konuda Gemlik belediyesi tarafından satışı gerçekleştirilen Gemsaz’daki arazilerin encümen kararı ile yapılan satışını iptal ettirdik. Aynı konuda Gemporet’taki hisselerin satışının iptali içinde gündeme gelmişti. Ancak mahkeme bu konuda satışı iptal etmedi. Bu satışda iptal olsaydı belediyenin kasasına 103 milyon daha fazla para girecekti . Gemlik belediyenin şirketi olan GEMTAŞ konusunda da halkımızı bilgilendirdik. Burada da bir savurganlık vardı. 4 kişilik şirket yönetiminde 1 belediye meclis üyesi ve 3 başkan yardımcısının yüksek maaşlar almasına tepki gösterdik. Burada yöneticilerin akrabalarının çalıştırılmasına da karşı dik duruş gösterdik. Çarşı merkezine yapılan cami konusuna başka yer önermemize rağmen mevcut yerine yapıldı. Şimdi de bizim önerdiğimiz yerine yanına mescit konusunu gündeme getirdiler. Gemlik’in ben yaptım oldu zihniyetinden kurtulup biz ve bizler yaptık söylemine dönmesi lazım” dedi.

Özcanbaz, “partimiz sürekli açık çayımız var. Hep beraber bir olalım, iri olalım, diri olalım” şeklinde konuştu.

MHP Gemlikkadın kolları başkanı Hale Kapyalı’da yaptığı konuşmada, “bayan üyelere asenalarım diye hitap ederek, kadın kolları olarak yaptıkları çalışmaları” anlattı.

Gemlik ve Bursa Büyükşehir meclis üyesi Emrah Keskinden’de 4 yıllık görev sürelerinde vermiş oldukları önergeleri partililerle paylaştı.

Bursa MHP ile başkanı Tevfik Topçu ise konuşmasında, ” Gemlik ve Bursa’nın İstanbul’un adeta 2. Ve 3.sınıf sanayi işletmelerinin faaliyet alanına döndüğünü ifade ederek, diğer taraftan Bursa Büyükşehir belediyesinin borcu 5 milyarken, yeni borçlanma istemi meclisten geçti. Şimdi 6 milyar borcumuz var. Hükümetten 1 defaya mahsus Bursa Büyükşehir belediyesinin borcunun yarısının kaldıırlmasını talep ediyoruz. Zira bir yıl sonra belediye bize geçtiğinde sıkıntılı bir belediye almak istemiyoruz” dedi. Topçu, su şehri olarak bilinen Bursa’da vatandaşların en pahalı suyu içtiğine dikkati çekerek, bir çok ilde 150 milyon liralara tamamen merkezi hükümet tarafından yapılan şehir statlarının yapıldığına işaret ederek, “bizim stat 550 milyona maloldu, hala milli maç oynayamıyoruz üstelikte 100 milyon borcumuz var” dedi.

Toplantısına MHP Genel sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’da yaptığı konuşmada, “Afrin operasyonuna değinerek, geç kalınmışta olsa fiiliyatta olması gereken buydu. terörle mücadele konusunda hükümetin sonuna kadar yanındayız. Münbiç ve devamında Kandile Türk bayrağı dikilene kadar sürmesini diliyor ve destekliyoruz” dedi.

Büyükataman seçim birlikteliğine de değinerek, “1991 yılında bu tarafa yapılan seçimlerin bir çoğunda yasal olmayan seçim birliktelikleri hep olmuştur. Bu bir nevi hileli seçim birlikteliğidir. Tek parti listesinden seçilen milletvekilleri  meclise girdikten sonra kendi partilerine geçiş yapıyorlardı. Şimdi bu durum yasal bir zemine geldi. MHP yi baraj altında kalacağı dedikoduları ile yıpratmaya kalkışanlar şimdilerde seçim baarajı sıfırlansın açıklaması yapıyorlar. Bu birliktelike seçim barajı artık 50+1 olmuştur” dedi.

Gemlik MHP İlçe Divan Toplantısında daha sonra partiye yeni üye olan 187 kişiyi temsilen 30 yeni üyeye rozet takıldı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.