Yılmaz; Gemlik’in önü açıldı

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 696 sayılı KHK’da bulunan ”Nakil” ibaresinin ”Dönüşüm” olarak Torba Yasa ile değişimini değerlendirdi. Gemlik’in önünün açık olduğunu dile getiren Yılmaz, konunun suistimal edilmesinin de önüne geçildiğini belirtti.

Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ”Türkiye’de İlk defa deprem olmadan önlem almak İçin somut adım atıldı, bu da Gemlik’e nasip oldu. Bu düzenleme Gemlik için önemli bir fırsattı. Gemlikin bir başarısıydı. Önemli bir çalışma süreci ve çaba sonrasında, Gemlik’in adına KHK çıkarıldı. 696 Sayılı KHK’da yer alan ‘Nakil’ kelimesi, suiistimal edildi. Siyasi mülahazalar ve söylemler bankaları tedirgin etti kredi hususunda problemler yaşandı. Emlak sektörü de ister istemez bu durumdan olumsuz etkilendi. Gemlik’in önünü açan bir düzenlemenin daha fazla polemik konusu olmaması için, emlak sektörünün ve bankacılık sektörünün kaygılarını gidermek için
Torba Yasa ile KHK’da yer alan ‘Nakledilmesi’ ibaresi; dönüşüm ve yeni yerleşim olarak değiştirildi. Böylelikle en baştan beri telaffuz ettiğimiz ve yapmayı düşündüğümüz dönüşüm ve yeni yerleşim ibaresi yasaya eklenmiş oldu. Gemlik’te evvelce başladığımız ve uyguladığımız dönüşüm, resmiyet kazanmış oldu. Gemlik için deprem olmadan önlem almaya yönelik özel yasa çıkaran Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’na, Bakanlarımıza, bölge milletvekilimize ve tüm milletvekillerimize, çok teşekkür ediyorum.
Artık Gemlik’in önü de açık ufku da açık. Merkezi Hükumet, Büyükşehir ve Belediyemiz yatırımlarıyla her gün daha da yaşanabilir hale gelen Gemlik’imiz bölgenin parlayan yıldızı olacaktır. Gemlik halkımıza ve ülkemize hayırlı olsun.”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.