Ak Parti’den Tıp Bayramı Ziyareti

Ak Parti Gemlik İlçe Başkanlığı, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında, Gemlik’te bulunan sağlık kuruluşlarını ziyaret etti.

İlçe Başkanı Yaşar İslam, Tıp Bayramının tarihçesine değinerek başladığı açıklamasında; ”Türkiye’de ilk Tıp Bayramı kutlaması, 14 Mart 1919 tarihinde işgal altındaki İstanbul’da gerçekleştirildi. Bu kutlamada Tıbbiye 3. Sınıf öğrencisi Hikmet Boran önderliğindeki tıp okulu öğrencileri, işgali protesto etmek için toplandı ve bu harekete dönemin ünlü doktorları da destek verdi.

Bu gösteriler tıp mesleği mensuplarının vatan savunma hareketi olarak başladı. O gün acı bir olayı protesto eden hareket, bugün bizim için bayram olarak kutlamaya değer bir gün olmuştur” ifadelerini kullandı.

İslam sözlerinin devamında ise; ”Bir canı kurtarmayı,  bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak, din, dil, ırk, renk, mevki, makam, fakir, fukara demeksizin insana hizmeti ve insanın derdine derman olmayı, insanın ağrısını sancısını dindirmeyi ve bunu insani ve mesleki bir görev olarak bilen hekimlerimizin bu ülke insanının sağlığı için gece gündüz demeden her koşulda ve şartta fedakârca çalışmalarının paha biçilemez kıymetini çok iyi bilmekteyiz.

Atalarımızdan bugüne miras aldığımız İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu bu anlayışı en güzel şekilde ifade etmektedir.

Bu vesileyle, kendilerini insan hayatını korumaya ve kurtarmaya vakfetmiş, gayesi insanı yaşatmak olan tüm hekimlerimizin ve fedakar sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.