Bosna’da Gemlik Spor Salonu yapılacak

Gemlik Belediye Meclisi Mart Ay’ı ikinci toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası meclis salonunda yapıldı. Toplantıda, çocuk parkları, Gemlik’e Matbaacılar Sokağı yapılması ve Kargo Şirketlerinin dar sokaklardan taşınması ile alakalı karar alındı. Bosna Hersek’teki Gemlik’in kardeş şehri Zavidovici’ye spor salonu yapılması kararı da alındı.

Talep eden sitelere kamelya ve çocuk parkı yapımı ile alakalı öneri görüşüldü. Söz alan MHP Meclis Üyesi Adil Tepe; ”Çocuk Parkı ve kamelyaların, daha çok kamu alanlarında yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz” dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise kamusal alanın az bulunduğu bölgelerde doğacak ihtiyaçlarda, sitelere de belediyenin hizmet vermesi önerisi olduğunu dile getirerek, talep doğrultusunda değerlendirileceğini vurguladı. Öneri MHP ve CHP’nin ret oyuna karşı oybirliğiyle kabul edildi.

Zeytindalı Derneği, Roman Kültür Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı, İnci Aşevi ve Dersimliler Derneği ile çeşitli ihtiyaçları ile alakalı öneri kabul edildi.

Gemlik Han Arkası Sokak olarak anılan, eski minibüs garajının ara sokağında bulunan ve üç matbaanın bulunduğu sokak ismi değiştirilerek Matbaacılar Sokağı olarak değiştirildi. Mecliste görüşülen öneri, üç partinin de oybirliği ile kabul edildi.

Kargo şirketlerinin merkezde yaşanan yoğunluktan dolayı taşınması ile alakalı öneri görüşüldü. Kargo şirketleri ile yapılan görüşme de değerlendirilerek, 2018 yılının sonuna kadar şirketlerin taşınması ön görüldü.

Gündemde en fazla dikkat çeken madde ise, Gemlik Belediye Meclisi kararı ile kardeş şehir olarak kabul edilen Bosna Hersek’in Zavidovici şehrine yapılacak olan spor salonunu Gemlik Belediyesinin üstlenmesi önerisiydi. Tika ile orta proje ile yapılacak olan spor salonu ile alakalı getirilen öneriye, fiyatın netleşmediği ve hesaplama yapılmadığı nedeniyle CHP ret cevabı verirken, MHP’de çekimser kaldı. Gemlik belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın, ”Öneriyi buradaki spor salonlarının fiyatları olarak sınırlandırır, aksi durumda yeniden meclise getiririz” söylemi de, grupların kararını değiştirmedi. Öneri Ak Parti oylarıyla kabul edildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.