Erzurumlulardan 100’üncü Yıl Mevlidi

Gemlik Erzurumlular Derneği, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılını mevlit programıyla andı.

Gemlik Hacı İzzet Camiinde okutulan mevlitte, İsmail Kuştaşı, Dilaver Öztürk ve Muharrem Keskin hocalar, mevlidi okudu. Mevlit Programına Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli ve Gemlik İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce’de katılım sağladı.

Kuran tilavetinde, Erzurum’un düşman işgalinden kurulmasında şehit düşen, aynı zamanda Afrin’de Zeytin Dalı Operasyonunda şehit olan askerlerimiz anılırken, tüm şehitlerimizin ruhuna da dua edildi.

Dernek Başkanı Hacı Örnek yaptığı açıklamada; ”Gemlik’te bulunan hemşerilerimiz, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılını önemsediler. Bizler de, dernek olarak bu güzel çalışmaya vesile olduk. Mevlit programı ile başlangıç yaptık. Farklı zamanlarda kültürel etkinliklere de destek vereceğiz. Mevlit programımızda yanımızda olanlara ve destek verenlere teşekkür ediyoruz. Dadaşlar diyarı Erzurum, geçmişten bugüne her zaman devletinin ve milletinin yanında olmuştur. Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk de, Erzurum’un bu önceliklerinin farklına varmış ve Cumhuriyetin kuruluş döneminin en önemli adımlarından birini Erzurum Kongresi’nde atmıştır. Bizler de, mevlit ile kendilerini yad ettik” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.