Gemlik Merkezine bir tarihi ağaç daha

Son dönemde Gemlik’te farklı kesimlerden destek alan, Gemlik Merkezine tarihi ağaçların taşınmasına devam ediliyor. Bu defa da Gemlik Merkezindekilerden daha büyük ve tarihi değeri olan ağaç, eski caminin yerine dikildi.

Gece saatlerinde yapılan çalışmayı Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı da yakından izledi.

Yaklaşık 5 saat süren ağaç sökme ve dikim çalışmasının ardından Gemlik Meydanında dikkat çeken bir siluet oluştu. Zeytin ile anılan Gemlik’in merkezinde, bugüne kadar palmiye ve Gemlik bölgesi ile alakası olmayan çok sayıda ağaçla donatılmıştı. Formu da dikkat çeken zeytin ağaçlarının Gemlik merkezine taşınması, Zeytinin Başkenti olarak anılan ilçeye önemli görsel değer de sağladı.

Yapılan çalışmaların arından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Zeytinin başkenti söylemi, genelde laftan öteye gitmiyordu. Gemlik Belediyesinin rutin çalışmalarının yanında, bu tarz projeleri de yapmayı kendimize görev saydık. Bundan sonra da çalışmalarımız aralıksız sürecek, Gemlik merkezinde farklı noktalara da zeytin ağaçları getirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.