Ozon Tedavisi Nedir?

HANGİ HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE KULLANILIR?

Günümüzde sağlıklı kalmak ve ihtiyarlamadan yaşlanmak modern insan için en önemli faktördür. Yaşam süresinin kaliteli bir şekilde uzaması daha dinç ve daha enerjik olmak için yapılması gereken destek tedavilerden biri de medikal ozon tedavisidir. Medikal ozon, ozon jeneratörü denilen cihazlarda oksijenin parçalanması ile elde edilir

Dünyada Almanya, Brezilya,Japonya ,İngiltere,ABD gibi bir çok ülkede ozon tedavi klinikleri İtalya’da da Siena üniversitesinde kürsüsü vardır.

 

OZON TEDAVİSİ SONRASI VÜCUDUMUZDA GÖRÜLEN DEĞİŞİKLİKLER

Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı kuvvetlendirir. Ferahlatıcı etkisiyle depresyon ve anksiyete üzerinde olumlu etkisi vardır. Adrenalini okside ederek genel bir sakinlik sağlar.

Hücre ve dokulara giden kan dolaşımını artırır. Deride artan kan dolaşımı ile birlikte cilt yenilenir, sıkı ve pürüzsüz görünüm sağlanır. Daha temiz, daha yumuşak ve daha gençleşmiş bir cilt sağlanır.

Damarlar, Kan ve lenf sistemi temizlenir. Eritrositlerin elastikiyetini arttırarak kapillerden geçişini hızlandırır. Kanın dokulara oksijen bırakma yeteneğini artırır. Beyaz kan hücrelerinin fonksiyonlarını düzenler. Kan dolaşımını düzenler. Böylelikle tansiyonun regüle olmasında etkilidir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağışıklık sisteminin (Immün sistem)düzenli çalışmasını sağlar ve böylece enfeksiyonlara direnci artırır. Antimikrobik etkisi ile vücuttaki bakteri, virus ve mantarları öldürür.

Hızlı büyüyen kanser hücrelerinin bölünmesini ve metastaz yapma özelliğini engeller  yani antineoplastiktir. Dokulardaki oksijen dengesini düzenleyerek Kemoterapi ve radyoterapinin kanser hücreleri üzerindeki etkinliğini artırır, yan etkilerini azaltır.

Vücudumuzdaki detoks(zehir arındırma) organlarının (karaciğer, böbrek, cilt,barsak)çalışmasını aktive ederek  böcek ilaçları ,ilaç atıkları, asidik maddeler,ağır metaller  gibi toksik maddeleri ve diğer serbest radikallerin atılmasını hızlandırarakdetoks etkisi yaratır.

Vücudumuzdan Beta endorfin ve norepinefrin gibi doğal ağrı kesicilerin açığa çıkmasını sağlayarak ve laktik asidi okside ederek ağrı kesici etki oluşturur. Eklem ve kas ağrılarını rahatlatır.

Hücre içi solunumu hızlandırarak daha fazla enerji üretilmesini sağlar. Böylelikle daha enerjik ve zinde olmayı sağlar.

Ozon tedavisi ile hastanın genel durumunda iyileşme ve ağrılarında azalma olur. Tedavide başarı hastanın ve hastalığın durumuna, uygulanan yönteme, konsantrasyona ve sıklığına ,doktorun eğitim ve tecrübesine de bağlıdır.

OZON TEDAVİSİNİN UYGULANABİLECEĞİ HASTALIKLAR

—Geriatride(yaşlılıkta)yaşam sürelerinin kaliteli olarak uzaması dinç ve enerjik yaşamaları için

—-Damar Dolaşım Bozukluğu ve Hastalıklarında: Bunların içinde ReynaudFenomeni,BurgerHastalığı,Diyabet  sayılabilir

—-Romatizmalhastalıklar:Fibromiyalji,,topuk dikeni,kasağrıları,tenisçidirseği,kireçlenmeler,bel boyun fıtığı ,Diz Ağrıları,Gonartroz,romatoitartrit,omuz ağrısı

—Kronik Yorgunluk sendromu.

—Bağırsak hastalıkları

—Karaciğer yağlanması,hepatit A,B,C,

—Cilt mantarları ve enfekte cilt lezyonları, ,Sellülit,fronkülit

Enfekteyaralar,yatak yaraları ,diyabetik ayak yaraları,egzema ve dermatitler,sedef,akne,

Bakterial,Viral,Mantar  enfeksiyonları.HPV,HERPES(Uçuk,,zona),tırnak ve ayak mantarları,ciltmantarları,Parazitler

—-Pelvikinflamatuarhadiseler,dirençlivaginal enfeksiyon ve mantarlar

—AllerjikHastalıklar :RomatoitArtrit,Çöliak,Lupus,Diyabet

—Anti-aging (geriye yaşlanma ) ve Yeniden Canlanma= Ozonun hücre yenileme ve regenerasyon etkisi de vardır

—-İç ve orta kulak patolojileri ,Ani işitme kaybı,tinnitus,sinüzit

—–Soğuk algınlığı  ,bronchit,Astım,KOAH,Hipotiroidi

—-Nöroljikolgular ,Alzheimer,Parkinson,multıple skleroz

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.