CHP Yapı Kullanma İzinlerini Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı, Gemlik Belediyesinde başkanlığa vekil bırakılan dönemler ile alakalı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada ”Rüşvet İddiası” söylemi de dikkat çekerken, Belediyeden konu ile alakalı Bilgi Edinme yasasını kullanarak bilgi istediklerini belirttiler.

Yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; ”Sevgili Gemlikliler, Belediyemiz İmar bölümü ile alakalı bir takım rüşvet iddialarının kamuoyunda konuşuluyor olması sebebiyle yapmak zorunda kaldık. Daha önce, belki de milyonlarca lira zimmetine geçirdiği iddia edilen bir memur sebebiyle yolsuzlukla adı anılan imar bölümü, şimdi de usulsüz olarak imzalanan Yapı Kullanma İzin Belgeleri ile anılmakta.

Şimdilik dedikodu olması ihtimali de bulunan bu yeni yolsuzluk iddialarına ilişkin muhalefet görevi bulunan bizlerin de hem bu iddiaların gerçekliğini araştırmak, hem de sizlerle paylaşmak gibi bir sorumluluğu bulunmaktadır.

Bugün açıklama yapmamıza sebep olan dedikodu ise çok vahim ve bu dedikoduları haklı çıkarabilecek kadar ciddi bir durumdur. Geçtiğimiz günlerde projelerine uygun yapılmadıkları içi Belediye İmar Müdürlüğünün hiç bir personelinin onay vermediği bazı inşaatlara Belediye İmar Müdürlüğünde hiçbir personelinin onay vermediği bazı inşaatlara Belediye Başkanlığı tarafından Yapı Kullanma İzin Belgesi verildiği iddiası nereden bakarsanız araştırılması gereken bir durumdur. Hele hele bu imzayı belediye başkanı da imzalamamış ve sadece bir günlüğüne başkana vekalet eden bir meclis üyesi tarafından imzalanmışsa, bu işten maddi bir menfaat elde ettiğine dair dedikodular üretilmesi de kaçınılmazdır.

Bu konuyu meclis toplantısında gündeme getirip araştırma komisyonunun kurulmasını isteyeceğiz. Bu yolla eğer iddialar doğru ise adı anılan Müteahhitlerin de, aracılık ettiği söylenilen Yapı Denetim Şirketinin de, bu imzaları atan başkanvekilinin de adalet karşısında hesap vermesi, yok eğer dedikodudan ibaret ise de ilgili kişilerin aklanabilmesine olanak sağlanması niyetindeyiz. Bu açıklama bu komisyonun kurulmasına benzer bir konuda Ret oyu kullanan AKP’li meclis üyelerini, Gemlik Kamuouyunun ikna etmesi ve bu kez onay vermelerini sağlaması gibi bir amacımız da var.

Bir çağrımız da Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a. Bu belgeler imzalanmış mıdır? Neden memurlar imzalamamıştır? Memurları vatandaşa eziyet ediyor da bu yüzden vekilin imzalıyorsa, bu memurlar hala niye görevinin başında? Bu belgeleri imzalasın diye mi vekalet verdin meclis üyene? Eğer meclis üyeni zorda bırakmak gibi bir niyetin vardıysa amacına ulaştın. Haberin olmadıysa işte şimdi haberin var. Bundan sonra ne yapmak niyetindesin?

Sonuç itibariyle sakın bu belgeleri iptal edip, ilgili konutların yıllarca biriktirdikleriyle satıl alan yurttaşlarımıza CHP’ye karşı kışkırmak için kullanma bu meseleyi. Eğer iddialar doğruysa, ilgili müteahhitler, Yapı Denetim Şirketi ve Meclis Üyesinden sor hesabını. Çünkü biz senden soracağız.”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.