Gemlik’te İnşaat İşçisi Hayatını Kaybetti

GEMLİK’TE İNŞAAT GÜVENLİĞİ YOK

 ÖNLEM ALINMAYINCA CAN ALIYOR

Gemlik’te KHK sonrasındaki durgunluğa rağmen, farklı bölgelerde çok sayıda şantiye bulunuyor. Farklı dönemlerde yol bozuklukları, almadıkları önlemler ile gündeme gelen şantiyelerden biri, yine can aldı..

BİRİNCİ KATTAN DÜŞTÜ, KAFATASI HASAR GÖRDÜ

Geçtiğimiz hafta yaşanan olayda, Gemlik Çevre Yolunda bulunan inşaatta işçi olarak çalışan Muhsin Özdemir, İnşaatın 1. Katında bulunan merdivenden düşerek kafasını zemine veya bölgede bulunan bir malzemeye çarptı. Bir süre baygın kaldıktan sonra, çevredekiler tarafından hastaneye kaldırılan Özdemir, burada tedavi altına alındı.

HASTANEDE KURTARILAMADI

Hastanede birkaç gün tedavi gören Muhsin Özdemir, kurtarılamadı ve hayata gözlerini yumdu. Özdemir’in kafatasında kırık olduğundan vefat ettiği kaydedildi. Hemen her yıl inşaatlarda ölüm olayının meydana gelmesi, önlem ve kontrol sorunlarını da akıllara getirdi.

***

BARET NEDEN YOKTU?

İnşaatlarda öncelikli güvenlik önlemi olan baretin pek çok inşaatta kullanılmadığı biliniyor. Yaşanan olayda da, daha birinci katta düştüğün tahmin edilen Muhsin Özdemir’in kafasında bağlı şekilde baret olsa, düşme sonrasında önemli bir hasar olmayacağı tahmin ediliyor.

 

Hiç bir önlem alınmadığı da göz önüne alındığında, inşaatta adeta ölüme davetiye çıkarılmış, çıkarılmaya da devam ediyor.

***

NEDEN KONTROL EDİLMİYOR?

Gemlik’te bulunan inşaatların büyük kısmında herhangi bir güvenlik önleminin veya denetimin bulunmadığı gözlenirken, devletin herhangi bir kurumu tarafından kontrol veya yaptırım uygulanıp, uygulanmadığı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl Kumla’da, daha önce de farklı inşaatlarda, son olarak da Çevre Yolu’nda bulunan inşaatta gerçekleşen olay ”Kaza” olarak mı geçiştirilecek, yoksa bundan sonra önlem alınacak mı? Henüz bilinmiyor…

Yaşanan hiç bir olaydan ders alamama gibi bir hastalığı bulunan Gemlik’te, düzeleceği de düşünülmüyor…

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.