LEZZETİN DURAĞI ENGİN USTA

Manşet Sosyal sayfamızın bu sayısında Gemlik’te bir yıla yakın zamandır hizmet veren Engin Usta işletmecileri ve şefiyle sohbet ettik… Gemlik’ten sorumlu kardeşler Kubilay Halaç ve Onur Halaç’ın yanı sıra, lokanta şefi Gemlik’te hizmet sektörünün tanınan isimlerinden Yılmaz Ayten ile geçmişi ve bugünü konuştuk.

***

İlk sorumuz Kubilay ve Onur Halaç kardeşlere oldu. Engin Usta kimdir, kaç yıldır yemek sektörünün içinde?

Engin Halaç ustamız ve babamızdır. Engin Usta 40 yıldır bu sektörün içinde. Bizler de evlatları olarak misyonunu da sahiplendik. Amacımız, aynı zamanda hizmet etmektir.

Orhangazi’de önde gelen markalardan olan Engin Usta, Gemlik’te esnaflık yapmayı tercih etti ve kısa zamanda önemli ses getirdi. Öncelikli sorumuz neden Gemlik?

Orhangazi’de önemli bir potansiyel yakalamıştık. Gemlik ile Orhangazi çoğu konuda bir olarak görülür. Gemlik’teki potansiyeli ve ihtiyacı fark ettik. Görüşmeler yaptık. Buradaki yakınlarımız işyerimizi açmamızı önerdi.

Gemlik’e özel çalışmalarını neler oldu?

Gemlik çok kozmopolit bir ilçe. Farklı yörelerden, farklı damak tatları ile de tam bir zenginlik. Gemlik ile alakalı farklı çalışma yapıyor. Bu şekilde menümüzü geliştiriyoruz. Antep Tava, Hatay Tava, Kuzu Ciğer gibi ürünleri, farklı bölgeler tercih ediyor. Bunlara Gemlik’te alıştı. Günlük yemeklerimiz, bize göre bölge adına markadır.

Engin Usta’nın farkı nedir?

Kendi imalatından  oluşan kebap çeşitleri, yöresel yemekleri farklarımızdandır. Ayrıca Engin Usta kahvaltı konusunda da iddialı. 99 çeşit ürün bulunan kahvaltı sunuyoruz. Sabah çorbalarımız özellikle tercih ediliyor. Beraberinde Engin Usta Spesyali dediğimiz ızgara da, pek çok müşterimiz tarafından ilgi görüyor. Bildik tatlıların yanı sıra süt helvamız ve en fıstıklı tatlımızın da özel müşterileri var. Tamamen tatlı için gelenler de mevcut.

Avantajımız salonumuzun büyüklüğü ve kullanışlı oluşu. Bu nedenle hem davetlerde, hem organizasyonlarda, hem de yemekli toplantılarda tercih ediliyoruz. Buna göre de ekibimiz mevcut, bu güne kadar çok yoğun yemekler de verdik, yemeklerden herkes memnuniyet ile ayrıldı.

Engin Usta, Gemlik’te sunum ve karşılama ile anılıyor. Bu konuya nasıl eğildiniz?

Engin Usta Gemlik’te 25 personel ile hizmet veriyor. Firmanın en önemli yanı personel kalitesi. Yılmaz Ayten’in şefliğinde, kat sorumlularımız Erkan Pekin, Süreyya Turan ve Cihan Ayrım, tecrübeli ustalarımız ve garsonlarımız, araçla yemek ulaştıran hizmet ekibimiz ve artık sembolümüz olan ve çok kişinin fotoğraf çekinmeye geldiği papağanımız Paşa ile tam bir ekip olduk. Bir yandan da aile ruhunu yaşatıyoruz…

***

TİBEL’İN ŞEFİ ENGİN USTA’DA

Röportajımızın son bölümünde ise Gemlik’in büyük bölümünün eski Tibel Otel ve Baba Diyarı’ndan hatırlayacağı Yılmaz Ayten’e ayırdık…

Pek çok Gemlikli sizi tanısa da, kısaca çalıştığınız yerlerden bahseder misiniz?

1987’den bu yana sektörün içindeyiz. 20 yıl Tibel Otelde görev yaptım. 3 yıldan fazla Baba Diyarı’nda, ardından Peynirci Baba’da çalıştım. Engin Usta ile görüşmelerimiz sonrasında hedeflerinin Gemlik’e uyacağını düşündüm ve onlarla çalışmaya başladım.

Tibel’in belki de tarihi sizinle, Tibel’in Gemlik için önemi neydi?

En önemli günlerinde oradaydık, tarihe tanıklık ettik. Danış Bey, Aydın ailesi, Solaksubaşı ailesi sürekli müşterilerimizdi, Alemdarlar da öyle. Gemlik’in önde gelen ailelerinin uğrak yeriydi. Çocukları da elimizde büyüdü.

Balığın Bursa’da yendiği en iyi yerlerden biri Tibel Otel’di. Farklı etkinliklerin de merkeziydi. Hem Gemlik adına, hem de Bursa adına markaydı aslında. Gemlik’in yemek kültürünü de, kalitesini de orada anladım.

Engin Usta tercihinizin nedeni nedir?

Tibel ile birlikte hep kaliteli, standartları yüksek olan yerlerde çalıştım. Engin Usta’nın hedefleri de, çalışmaları da dikkatimi çekti. Bu nedenle onlarla çalışmaktan memnun oldum. Gemlik’te ilçeye yakışı çalışmalarımız olacaktır.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.