Gemlik Adliyesi’nin temeli atıldı

Gemlik Hisar Mahallesinin en hâkim tepelerinden birinde yükselecek olan Gemlik Adliyesinin temeli atıldı. Yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde yapılacak olan 6 katlı Adliyesi binası, gerek manzarasıyla, gerekse konumuyla göz doldurdu. Adliye binasının 400 takvim gününde teslim edileceği de bildirildi.

Adliye binasının temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Zekeriya Birkan ve İsmail Aydın, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, Gemlik Kaymakam Vekili Dr. Yalçın Yılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, Askeri personel ve kurum müdürleri katıldı. Temel atma programında Ak Parti, CHP ve MHP İlçe Başkanlarının da yer alması dikkat çekti.

BAŞSAVCI ÜLGER, ŞEHİT BÜYÜKDÖNMEZ VE AKSOY ANDI

Temel atma töreninde ilk sözü alan Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, ”Önceki ve şimdiki adalet bakanlarımız, Bakanımız Hakan Çavuloğlu, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız Refik Yılmaz ve önceki başsavcımız Ömer Mete ve destek verenlere teşekkür ederiz. Gemlik Adliyesi farklı yerlerde hizmet verdi. Son olarak da altı dükkan olan bir binada kirada hizmet vermeye çalışıyor. Binanın fiziki ve güvenlik şartları uygun değil. Aynı zamanda yıllık kamuya maliyeti 275 Bin TL. Hüküm veya tutuklama kararı verdiklerimiz kişilerin ailesinin arasından geçmek zorunda kalıyoruz. Güvenlik imkânları olmadığından Adliye polisimiz İdris Büyükdönmez’i adliye binamız önünde şehit vermiştik,  aynı zamanda Av. Özgür Aksoy’u kaybetmiştik. Onları da anıyoruz” dedi.

YILMAZ; ADLİYE GEMLİK’İN EN GÜZEL YERİNDE

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ”Her cuma günü ya temel atma, ya da açılış yapıyoruz. 2018 sonuna kadar da böyle devam edeceğiz. Daha önce adliye ile alakalı üç ayrı noktada arsa ürettik. Buraya da itirazlar oldu, önceki dönem başsavcımız Ömer Mete ile yoğun çaba sarf ettik. Gemlik’in en güzel yerine Adliye binamızı yapıyoruz.

Pek çok kurum binamızı yapıyoruz. Bir yandan merkezi hükümet, bir yandan büyük şehir, bir yandan da biz Gemlik’i en iyi noktaya getirmeye çalışıyoruz. Hastanemizin açılışına kısa süre kaldı. Aynı zamanda Cihatlı konutlarını da yakın zamanda teslim edeceğiz. Kura sonrasında halkımızın kullanımına sunacağız” dedi.

VALİ KÜÇÜK; BURSA’YA 5,5 MİLYAR TL YATIRIM

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise; ”Burada sürekli temel atıyoruz. Toki temeli, okul temeli gibi temel atma programlarına katıldık. Yakında hastane açılışını da yapacağız. Yatırım sadece Gemlik’te değil Bursa’nın tamamında.  Önemli yatırımlar yapılıyor. Bursa’ya bu dönemki yatırım 5,5 Milyar TL. Hem de bu rakamın içerisinde yeni otoyol gibi ortak hizmetler yer almıyor. Devletin enerjik duruşu özel sektöre de güven veriyor ve onlar da yatırımlarına devam ediyorlar. İhracat rekorları kırıyoruz. Aynı zamanda 85 bin kişi, bu yıl istihdam edilmiş” şeklinde konuştu.

ÇAVUŞOĞLU; BİZİM ECDADIMIZ ADALET’İ GÖTÜRDÜ

Son olarak sözü alan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu; ”Gemlik’imize yeni bir eseri kazandırmak, adalet binamızın temelini atmak için bir araya geldik. Adalet yalın bir ifade ile bir hakkın teslimidir. Peygamber efendimizin hadisinde de dediği gibi; ‘İçindeki zayıfların incinmeden hakkına kavuşamadığı bir cemiyet iflah olmaz.’

Bizim medeniyetimiz adaletin ve adalet kavramının taşıyıcısı olmuşlardır. Bizim ecdadımızın gittiği yere adalet götürmekle vafsıflandığını görürüz. Bunu hakkı teslim etmek sureti ile yapmıştır. Gittiği yerde zorbalığa sapmadan, herkesin dinine kültürüne saygı göstererek yapmıştır. Bizanlılar külahlı Latinler yerine, sarıklı Osmanlıları tercih etmiştir.

AFRİN’E DE ADALET GÖTÜRÜYORUZ

Bugün sınırlarımızın güvenliğini almak, yerinden yurdundan sürülen, zulüm gören Afrinlilerin de hakkını teslim etmek için oraya gittik. Afrin’e de adalet götürüyoruz.  Gittiğimizde sevinç içinde Mehmetçiklerimize sarılışlarını görmedik mi?

Bu süreçte kara propaganda yaptılar. Bunu özellikle batı medyası dile getirdi. Bugün o insanların mutluluk gözyaşlarını neden göstermiyorlar? Çünkü kendiler sadece zulüm ve sömürge için gidiyorlar. Bir yerde terör varsa, orada adalet olmaz.

2002’den bu yana 238 adet adalet sarayı inşa ederek milletimizin ve adliye camiamızın hizmetine sunduk. En kısa sürede tamamlayacağız.   Gemlik’e hizmetler sağanak sağanak yağıyor. Mudanya Devlet Hastanesi açıldığında taksi ile önünden Kılıçaroğlu geçse beş yıldızlı otel zanneder demiştim. Bunu da 7 yıldızlı otel zanneder. Biz sözden değil, hizmetten yanayız” dedi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.