BALIKPAZARI’NDA TARİH UYANIYOR

Balıkpazarı’nda tarih göz önüne serilmeye devam ediyor. Tarihi Balıkpazarı camiinin çevresinin geçmiş dönemde başlayan açılma çalışmaları, ilerisinde bulunan apartmanın yıkımı ile devam etti. Yıkım sonrasında hem cenaze ve benzeri konularda geniş alan açılacak, hem de tarihi silüet gözler önüne çıkacak.

Gemlik Belediyesi, ilçeye nefes aldıracak park, meydan ve yeşil alan kazandırmak için kamulaştırma çalışmalarını kesintisiz şekilde sürdürüyor. Plansız ve çarpık yapılaşma sonucu ortaya çıkan dar ve sıkışık mahallelerde, vatandaşlara modern yaşam alanları kazandırmak için yoğun bir çalışma yürüten, Gemlik Belediyesi, bu kapsamda Balıkpazarı Mahallesi, tarihi BalıkpazarıCamii çevresine nefes aldırmak amacıyla kamulaştırdığı 4 binanın daha yıkım işlemlerine başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ve Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam ile birlikte yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz,“Mahalle sakinleri ve cami cemaatinden gelen talep doğrultusunda, cenaze namazı kılınacak bir alan dahi bulunmayan camimizde, vatandaşlarımızın bir araya gelip sohbet edecekleri güzel ve geniş bir alan kazandıracağız” dedi. Gemlik’te özellikle cami çevrelerinde yaşam alanları oluşturmak için, bu güne kadar çok ciddi çalışmalar yürüttüklerini, birçok mahallede cami çevrelerini, mahalle meydanı ve parka dönüştürdüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, yapılacak düzenleme ile Balıkpazarı camii çevresinin de yepyeni bir görünüme kavuşacağını, mahalleye değer katacağını söyledi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.