Mecliste komisyonlar seçildi

Gemlik Belediye Meclisi Nisan Ay’ı toplantısı yapıldı. Mevcut meclisin son komisyonlarının da belirlendiği mecliste, Yağı Kullanmalar ve Gemtaş başta olmak üzere pek çok konuya değinilirken, Filistin’de kardeş şehir kararı alındı.

Toplantıda doğrudan gündem maddelerine geçildi. Düğün salonlarının otopark sayıları değerlendirilirken 20 metrekareye 1 otopark zorunluluğu getirildi.

YILMAZ; BALIK LOKANTASI DEDİLER, KAFE YAPTILAR!

Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı yerinin planı ile alakalı konu da görüşüldü. Konu ile alakalı söz alan MHP Meclis Üyesi Mahmut Solaksubaşı; ”Bölgede dolgu araştırılıp inceleme yapıldı mı? Daha önce başka bir sıkıntı olmuştu.” dedi. CHP Meclis Üyesi Emir Birgün ise; ”Daha önce proje vardı. Siz onu durdurdunuz. İki proje arasında fark nedir?” sorusunu yöneltti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ”Daha önceki proje yat limanı değildi. Aynı zamanda biz proje değil plan yapıyoruz” dedi. CHP’li Galip Gür’ün; ”Proje yapılırken Balık Çıkış Noktası ve Balık Satış Yeri de olabilir mi?” dedi. Konuya cevap veren Yılmaz; ”Daha önce de balık yeri olarak onaylandı, onaylanan yer bugün görüyoruz ki Kafeterya olarak işletiliyor. Burada yapılan faaliyetle alakalı zabıta müdürlüğümüz gereken incelemeyi yapacaktır” dedi. Öneri oybirliği ile kabul edildi.

KOMİSYONLARDA DEĞİŞİM OLMADI

Meclisin devamında komisyon seçimleri yapılırken, komisyonların büyük bölümünde geçtiğimiz yıl görev alan isimler görev aldı.

Encümen; Emir Kantur, Yadigâr Aydoğdu, Turgut Durmuş.

İmar Komisyonu; Gülşen Uslu, Hulusi Gandar, İbrahim Baki, Kenan Çakır, Mert Dimili.

Milli Eğitim Komisyonu; Mukaddes Serim, Ercan Barutçuoğlu, Hulusi Gandar, Tevfik Kaldırım, Cemal Kurt.

Hukuk Komisyonu; Turgut Durmuş, Bayram Polat, Fehmi Arslan, Gökhan Küçük, Mert Dimili.

Çevre Sağlık Komisyonu; Mukaddes Serim, Ömer Uslu, Adil Tepe, Songül Şanlı.

Tarım, Balıkçılık ve Turizm Komisyonu; Ercan Barutçuoğlu, Fehmi Arslan, Bayram Polat, Mahmut Solaksubaşı, Mustafa Kaynatma.

Doğal Afetler ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu; Ömer Uslu, Orhan Sefil, Emir Kantur, Eyüp Ösün, Fatih Buluk.

FİLİSTİN’DEN KARDEŞ ŞEHİR

Önergeler bölümünde dikkat çeken ayrıntı ise Filistin bölgesinden kardeş şehir ilan edilmesine yönelikti. Daha önce alınan karar sonrasında Filistin Büyükelçiliği ile yapılan görüşme sonucunda Kudüs’ün Doğu Kapısı olarak kabul edilen, 14 bin nüfuslu Abu Dis şehrinin, Gemlik’in kardeş şehri olması oybirliği ile kabul edildi.

GEMTAŞ’A 4 MİLYON TL AKTARILDI

Tamamı Gemlik Belediyesi hisselerinden oluşan Gemtaş Şirketine 4 Milyon TL aktarılması önerildi. Galip Gür, aktarılmasının sebebini sordu. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, taşerondan Gemlik Belediyesine geçen işçilerin Gemtaş üzerinden çalıştırıldığını kaydederken, maaş günlerinin geldiğini de kaydetti. Gür; ”Aylık ödeme ile alakalı bilgi almamız lazım 4 milyon TL büyük rakam” dedi. Doğrudan görüşülen öner MHP ve CHP’nin ret oy’una karşı Ak Parti oylarıyla kabul edildi.

Önergelerin devamında MHP’nin CİUS AVM yönetim giderlerine 213 Bin TL ayrılmasının sebebi de soruldu. Konuya yazılı olarak cevap verileceği kaydedildi.

YAPI KULLANMALAR MECLİSTE DE GÖRÜŞÜLDÜ

Geçtiğimiz ay Ak Parti Meclis Üyesi Ömer Uslu tarafından imzalanan ve tartışmalara konu olan Yapı Kullanma Belgeleri ile alakalı Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ortak komisyon kurma önerisini getirdi. Öneri reddedildi.

Konu ile alakalı açıklama yapan Meclis Üyesi Ömer Uslu; ”burada sadece müteahhitlere kolaylık sağlandı deniliyor. Müteahhitler oralardan çoktan çıkmış. Burada insanlar yaşıyor” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ”Evrakların tamamını partilere gönderdik. 657 Sayılı Kanun gereği memur basit hatalara bile imza atamıyor. Ben de şahsi olarak bu imzaları atmam. Başkanvekilimiz imza atmadan detayları beni arayarak söyledi, ben at veya atma demedim. Kendi inisiyatifine bıraktım. Biz önemli hizmetler yapıyoruz, bunun gölgelenmesini istemeyiz. Bu nedenle isteyen gelip proje de inceleyebilir” dedi.

İNCELEME YAPILSA BURSA’DA YAPI DENETİM ŞİRKETİ KALMAZ

CHP adın söz alan Meclis Üyesi Emir Birgün; ”biz bunu iki yıl önce yine yaşadık. Evraklar tamam mı, yapılar uygun mu gibi çok sayıda soru akıllara geliyor” dedi. Yapı Denetimin bunları incelediği cevabına karşı ise; ”Bursa’nın genelinde yapı denetim şirketleri incelense, tüm yapı denetimler kapatılır, yapı denetim kalmaz” şeklinde konuştu.

sözlerinin devamında ”Bu evrakları mühendis imzalasa sorun olmazdı ama iki mühendis varken, başkası imzalıyor. Bize bu doğru gelmedi. Madem bunlar sorun ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz çözemiyor, istifa etsin yerine Ömer Uslu başkan olsun” dedi.

USLU; MİMAR SİNAN DA ALAYLIYDI

Ardından söz alan Ömer Uslu, ”İki defa mesleğimiz ve uzmanlığımıza söz söylendiği için cevap vermek zorunda kaldım. Evet, Mühendis değiliz ama herkes bilir ki Mimar Sinan’da alaylıydı, biz de alaylıyız” dedi.

OSMAN DOĞAN; VİCDANİ OLABİLİR AMA YASAL DEĞİL

Konu ile alakalı değerlendirme yapan MHP Grup Sözcüsü Osman Doğan ise; ”Ömer Uslu’nun adının böyle anılmasından dolayı üzüldüm. Nilüfer örnek veriyoruz, pek çok AKP’li belediye de usule uygun karar veriyor. Örneklerimiz bu olmalı. Bu yapılan inisiyatif değil, yasaya aykırı harekettir. Hukuka aykırılık da kul hakkıdır. Yapılan uygulama vicdani olabilir ama yasal değil” dedi.

Gemlik Belediyesi ikinci toplantısı Pazartesi günü Saat 17.00’de yapılacak. Faaliyet Raporu da burada sunulacak.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.