Ziraat Odası ve Akşemsettin Camii Hizmete Açıldı

Gemlik Belediyesi her hafta bir açılış veya temel atma programını eksiksiz sürdürüyor. Bu Cuma da, Gemlik Ziraat Odasının açılışı ve Akşemsettin Camiinin ibadete açılması tören ve dualarla geçekleştirildi.

İLK CUMA NAMAZI

Akşemsettin Camii, Ziraat Odası açılış programından önce kılınan Cuma namazı ile ibadete açıldı. Cuma namazına da önemli sayıda katılım sağlanırken, caminin bölgeye önemli rahatlık getireceği ve gelişen bölgedeki ibadet ihtiyacını çözeceğinin altı çizildi.

Ziraat Odası açılış törenine Ak Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Albulkadir Yüce, İlçe Müftüsü Dr. M. Reşat Şavlı, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, GTSO Başkanı Kemal Akıt, Borsa Başkanı Özden Çakır, Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, Belediye müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

ÇELİK; SAVAŞLAR GIDA İÇİN ÇIKACAK

Ziraat Odası temel atma töreninde ise ilk sözü Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik aldı. Çelik; ”İnsanın doğduğundan itibaren ihtiyaçları gıda, giyim, korunmak ve eğitimdir. Dünyanın bir yanı obezite ile mücadele ederken, diğer yanı aç. 1 milyon aç varken, 630 milyon da obez insan var. Dünyada bundan sonraki savaşların gıda ve su için çıkacağı ön görülüyor” dedi.

YILMAZ; BÖLGE TARIM MERKEZİ OLUYOR

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Bugün iki anlamlı açılışı birlikte yapıyoruz. Akşemsettin Camiimizde ilk Cuma namazımızı kıldık. Bölge tam anlamıyla tarım merkezi oluyor. Zeytin Hali yakımızda, ileride Marmarabirlik’in merkezi yapılacak, Tarım Kredi Kooperatifi Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü de bu bölgede yer alacak. Köylümüz buraya geldiğinde tüm işini buradan halledecek.

En yakın cami buraya 1 Km mesafedeydi. Bölgede çalışan ve bundan sonra buralara gelecek vatandaşlarımız o mesafeyi gitmek zorunda kalacaktı. Bunu da çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Haftaya Termal Tesis temeli atılacak. Gemlik’te hizmetler aralıksız devam edecek” şeklinde konuştu.

ŞAHİN; ÖNCEDEN KÜREK ÇEKİYORDUK, ŞİMDİ DÜMENDEYİZ

Son olarak söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise; ”Bu şehri yüceltmek için çalışıyoruz. Gemlik dönüşüyor, Türkiye’yi de iyi yönde dönüştüren bir iktidarımız, bir anlayışımız var. Hem hükümetimizin, hem de insanlarımızın bu anlamda emekleri var.

Güney’deki iki komşumuzda da güvenlik sorunları, savaş ve terör var. Bu terör Türkiye’ye sirayet ettirilmek isteniyor. Bu nedenle ordumuz Afrin’de hain terörün önünü kesiyor. Eğer bizler güvenliği sağlamasak, bugün bu açılışları yapamayız. Gemlik’te bu hizmetleri açacak ortam da bulamayız.

Bu nedenlerle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Bu gayret sonrasında önceden bize kürek çektiriyorlardı, şimdi dümeni tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrasında ziraat odasının açılış kurdelesi de protokol tarafından kesildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.