Kale Sokak’ta tehlike saçan bina yıkılıyor

Gemlik Kale Sokak çıkışında bulunan ve geçmiş yıllarda boşaltılan 7 katlı binanın yıkımı, Gemlik Belediyesi tarafından yıkımı başlatıldı.

Çalışmaları başlayan yıkımı Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı yerinde inceledi.

Sit alanında bulunan ve sağlam olmaması nedeniyle de geçmiş dönemde kamulaştırması yapılarak boşaltılan binanın yıkımında, demir oranının düşük olması da gözlerden kaçmadı. Yaklaşık 7 katlı binada, bugünün şartları ile ancak 2-3 katlı binalarda kullanılacak kadar demir kullanıldığı ve beton kalitesinin de düşük olduğu gözlerden kaçmadı.

YILMAZ; DÖNÜŞÜM HER ALANDA SÜRÜYOR

Yıkım sahasında açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Gemlik’in en tarihi bölgelerinde, böyle tehlikeli bir binanın bulunması ve binada yıllarca insanların yaşaması ne kadar riskliymiş, yıkım yapılırken en net şekilde görmüş olduk. Gemlik’i dönüştürürken, bir yandan tarihi bölgeleri de tehlikeli binalardan arındırıyoruz. Balıkpazarı ve Kayhan Mahallesi, Gemlik’in tarihi adına önemli noktalar. Bir yandan Balıkpazarı’nda yaptığımız çalışmalarla, Gemlik’in tarihi noktalarını tekrar gün yüzüne çıkararak tarihimize sahip çıkarken, bir yandan da Gemlik’te kalenin bulunduğu, üzerinde riskli binaların olduğu alanların da yıkımını yapıyoruz” dedi.

Dönüşüm çalışmalarının aralıksız devam edeceğinin de altını çizen Gemlik Belediye Başkanı; ”Dönüşümü sadece lafta bırakmıyor, bir yandan da fiiliyata geçiriyoruz. Zeytin Dalı Meydanı’nda yaptığımız düzenlemelerin benzerlerini ara sokaklarımıza da taşıyoruz.  Dönüşüm, Gemlik’in her mahallesini de daha değerli hale getiriyor, yeni donatı alanlarının kazanılmasına yol açıyor. Bize destek verenlere ve yenilenen Gemlik’te yanımızda olan Gemlik halkına teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.