ÖZCANBAZ; YILMAZ ÇIRPINDIKÇA BATIYOR

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın MHP’nin ”Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a Yargı Yolu Açıldı” başlıklı basın açıklamasına verdiği cevaba tepki gösterdi ve meydan okudu.  MHP İlçe başkanı Mehmet Emin Özcanbaz şu ifadelere yer verdi;

Gemlik Belediye Başkanı, her zaman yaptığı gibi sorularımıza cevap vermek yerine, yine konuyu mecrasından kaydırarak suçluluğunu gizlemek istedi.

Danıştay’ın farklı karar verdiğini de iddia etmiş. Oysa Danıştay satış işleminin uygunluğu ile alakalı karar vermiyor. 2012 yılında eski belediye başkanı Fatih Mehmet Güler’in, Cumhuriyet Savcılığına yapmış olduğu şikâyetin işleme koymaması ile alakalı karar verdi. Bunun bizim konumuzla hiç ama hiç alakası yok. Bizim söylemlerimiz ve mahkeme kararı ile bunun alakası yok. Bunu kendisi de biliyor ama halkı ve kamuoyunu yanıltıyor, gerçeği saptırmak adına olmadık yollara başvuruyor.

   Belediye Başkanı, sanki süreci bilmiyormuş gibi dava açtığını söylemiş. Burada da doğruları konuşmuyor. Açmış olduğunu iddia ettiği Tapu İptal davasını bir hukukçu olmasına rağmen açmadı. Firmalar 2017 yılında dava açıp paralarının faiziyle iade edilmesi yönünde konuyu yargıya taşıyınca, karşı dava açmak zorunda kaldı. Oysa Bölge İdare Mahkemesi 2014 yılında karar vermişti. O tarihte dava açması gerekirken, neden üç yıldan fazla geciktirerek daha fazla faiz yüküyle Gemlik’i karşı karşıya bıraktı? Tüm uyarılarımıza rağmen, 2012’den itibaren usulsüz satışta ısrar ederek, Gemlik’i 25 Milyon TL’nin faizini ödemekle karşı karşıya bıraktı.

Sözde bizim açıklamalarımıza cevaben yasal olarak gereğini yaptığını temcit pilavı gibi bu konuyu ısıtıp ısıtıp gündeme getirdiğimizi söylemiş. Sayın başkan; biz sizin yasal olarak gereğini yapmadığınızı çok iyi biliyoruz. Asıl siz, bu problemi mecrasından çıkartıp CHP’lİ belediye dönemindeki, atık parsel bedellerinin daha ucuza satıldığını söyleyip duruyorsunuz. Biz sizin toplamda 60 dönüm olan 5 atık parselin satış değeri ile alakalı şu an için yorum yapmıyoruz?

Bizim size ve kamuoyuna sorduğumuz ve söylediklerimizin cevabını hala alamadık. Bahse konu parsellerde neden 18 uygulaması yapıp bu mülkleri daha değerli hale getirmediniz? Neden yargı kararlarını uygulamıyorsunuz? Neden Gemlik halkını faiz yükü ile karşı karşıya bıraktınız?

Yapılan hizmetleri gölgelemeye ve yargıyı yönlendirmeye çalıştığımızı iddia etmişsiniz. Bizim bu altı yıllık zorlu süreçte güç kaynağımız ve güç aldığımız tek yer yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün olan inancımızdır. Biz yargı kararlarına yorum katmadık.  Gördüklerimiz ve bildiklerimizle konuyu yargıya taşıdık ve senin gölgelemeye çalıştığın gizli kapaklı işlerini yargı kararı ile gün yüzüne çıkardık. Yüksek mahkeme de senin yargılanmanın önünü açtı.

Size bir öneri; şu yaptığın meşhur halk buluşmaları var ya, gelin bütün Gemlikli hemşerilerimizi önümüzdeki halk gününde, bu gündemle Atatürk kapalı spor salonunda toplayalım, her şey ortaya çıksın…

Cesaretiniz varsa, hodri meydan…

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.