Gemlikli kayıp genç bulundu

Uludağ Kirazlıyayla bölgesinde dün ailesiyle gittiği piknikte kaybolan ve geceyi ormanda geçiren Gemlikli genç Hasan Can Altan, 10 kilometre yürüyerek yaklaşık 18 saat sonra şehir merkezine inmeyi başardı.

22 yaşındaki Hasan Can Altan, dün 16.00 sıralarında ormanlık alanda kayboldu. JAK, AFAD, NAK ve BAKUT ekipleri dün akşam saatlerinde 4 bir koldan arama faaliyeti başlattı. Gece verilen aranın ardından arama çalışmaları sabah yeniden başladı.

ABLASINI ARADI

Bu arada, ormanlık alanda patika yolu takip ederek aşağı inen Altan, 19 kilometre yürüyerek yaklaşık 18 saat sonra Maksem Gökdere bölgesine indi. Burada yoldan geçen bir vatandaştan telefonunu alan Can Altan, ablasını aradı.

Kurtarma ekipleri, Maksem Gökdere mevkiine sevk edildi. Hasan Can Altan’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Altan’ın her hafta Uludağ’da kamp kurduğu öğrenildi. Hasan Can Altan’ın annesi Füsun babası Metin Altan ve ablasıyla buluşması esnasında ise duygusal anlar yaşandı. Gözü yaşlı anne uzun süre oğluna sarılarak hasret giderdi.

“ÇALILARDAN YATAK YAPTIM, UYUDUM”

Dün geceden bu yana 100 kişilik ekip ile aranan Hasan Can Altan’ın rahat tavırları dikkat çekti. 18 saattir ormanda olduğunu belirten genç, “Geceyi nasıl geçirdin, nereye sığındın?” sorusuna “Hiç bir yere sığınmadım. Çalılardan yatak yaptım, yattım, uyudum” cevabını verdi. Doğa yürüyüşü için ormana girdiğini belirten Hasan Can Altan, “Ailemden ayrıydım. Telefonumun şarjı bitmişti. Sadece dereden su içtim. Derenin yanında ateş yakıp, çalılardan yatak yaparak yattım” diye konuştu.

İvazpaşa Mahallesi’nde ailesi ve kurtarma ekipleriyle buluşan Hasan Can Altan 112 ekipleri tarafından yapılan sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.